Jocul de-a adevarul


Jocul orb s-a transformat sambata seara intr-un Joc de-a adevarul in sala Teatrului Metropolis...

Aproximativ o ora si jumatate am urmarit captivata o piesa de teatru sustinuta in nenumarate registre de doi actori extrem de talentati: Dorina Chiriac si Marius Manole, asistati de alti doi colegi, de vocile lui George Ivascu, Mariana Mihut si Coca Bloos, facand uz de textul autoarei Lia Bugnar sub regia aceleaiasi autoare in colaborare cu actrita Dorina Chiriac.

La final, dupa emotii dar si dupa momente in care-am crezut mai putin, totusi cu senzatia ca asistasem la ceva special, ne-am intrebat "In definitiv despre ce-a fost piesa asta?". Si raspunsul a sunat imediat: ...despre Pinguinul monogam.

Doi tineri se intalnesc in Sala speciala a unui parc de distractii, aterizati de pe toboganul gadilator si asteptand sa-si regaseasca sotul, respectiv sotia. Cei doi, Sana si Bebe, se vad obligati sa treaca prin toate experientele camerei speciale pentru a putea spera sa scapa din acest spatiu. Insa camera speciala are o particularitate: ea nu se joaca nici cu viteze, nici cu vibratii, caderi sau coborari spectaculoase, ci cu mintile si sufletele celor inchisi acolo. Sana si Bebe ajung sa-si marturiseasca cele mai rusinoase secrete si ajung sa descopere surprinzator ca partenerii lor ii inselau prin intermediul unei bratari din lacrimi de pinguin monogam, cu o poveste speciala.

Am citit cateva fragmente de cronici. Pentru mine piesa nu a fost receptata ca fiind despre adevar sau despre casatorie ci despre nevoia intrinseca a unora dintre noi de a detine adevarul propriei noastre vieti si de a trai adevarat, real, sincer.

Comentarii