Anatolya si Zino


Inca o cronica de restaurant la orizont. Daca nu voi fi putin mai grijulie, voi deveni un blog ... de profil

Ce poate fi mai tentant pentru o duminica de vara decat un restaurant racoros pe o terasa in trepte la marginea lacului? Pare cu atat mai tentant cu cat mancarea este turceasca, cu multe vegetale si sosuri din iaurt racoroase iar duminica te poate astepta un brunch bogat. Toate astea par sa recomande restaurantul Anatolya de pe lacul Tei, cu atat mai mult cu cat are si parcare.

Detaliile sunt insa valabile in teorie. Pentru ca, in practica, am mancat un singur fel de mancare extrem de gustos: kebapul de vita cu sos de lapte. In rest cotlete de berbecut cu carne tare (credeam ca turcii sunt asi la capitolul miel/oaie/berbec), serviciul lent, limonada contrafacuta, prea multa paine in kebapurile cu sosuri de iaurt. Humus si vinete cu sos acceptabile. Lipia turceasca e calda si savuroasa. Preturile mari (honestly, 40 ron pentru un fel de mancare ar necesita mai multa atentie).

Pe de alta parte, stiu eu o macelarie arabeasca pe sos. Colentina de-ti innebuneste papilele gustative. Au un Lahmacun delicios (un fel de pizza arabeasca: o lipie pe care este intins un sos picant cu carne tocata), un kabe-nae de-ti ia mintile (pentru amatorii de carne cruda as I am), o pastrama de berbecut savuroasa, niste condimente minunate pentru carnea de pui si... lista poate continua. Cred ca le datoram aceasta postare intrucat am tot cumparat de-acolo in weekendurile cu chef de gatit. Ah, si-acum au deschis si restaurant. Tragand cu ochiul am vazut o ciorba de linte care arata interesant si un orez cu lapte care sper ca e la fel de bun ca cel pe care l-am incercat in Istanbul.

Asta e tot ce pot oferi deocamdata in materie de restaurante arabesti (ar mai fi si libanezele dar pentru ele se gasesc multe cronici pe internet). N-am fost la Divan asa ca n-am termen de comparatie la moda. 

Si astept sugestii... cu locuri in care merita mers.

Comentarii

  1. La Divan iti spun eu cum e......Bunutz, nu extraordinar, in principal carnea e very frageda, insa astepti sa vina mancarea si intre timp poti sa facu un masaj, sa citesti o carte si mai trimiti si vreo 10 mail-uri, verifici ce s-a mai intamplat pe facebook si fumezi o tigara. Nu simultan :))

    Magl

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine, şi unde e măcelăria asta arăbească (şi restaurantul său) de pe Colentina? (Colentina e destul de lungă...)

    RăspundețiȘtergere
  3. dupa intersectia cu sos. Fundeni catre Voluntari pe partea stanga in sensul asta de mers. Intai e restaurantul apoi la vreun km este macelaria.

    RăspundețiȘtergere
  4. Aoleu... asta nu mai e în Bucureşti! Probabil că pe tine te duce pe acolo serviciul, dar noi ceilalţi ce pretext să găsim? Oricum, mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu