Sambata dimineata


Sambata dimineata cand te trezesti inca somnoros nimic nu acompaniaza mai bine cafeaua cu lapte decat o emisiune de calatorii sau presa lumii.

Pe site-ul Paris Match, am gasit o colectie a celor mai spectaculoase montgolfiere din lume. Daca nimic nu m-ar convinge in acest moment sa ma dau cu parapanta, cred, in schimb, ca m-as plimba cu un montgolfier mai ales daca ar fi condus de cineva...cu experienta :)

Tot pe Paris Match am aflat ca in Franta exista un simulator de zbor deschis publicului. Initial a fost construit pentru antrenamentul pilotilor reproducand intocmai interiorul unui model de Fokker 28, aparat din anii '60. Actualmente a fost amplasat la Dinard si poate fi utilizat de oricine. Vestea proasta e ca ora de simulare de zbor costa 800 euro.

Din Boston Globe am aflat ca se vinde la licitatie prin casa Christie's colectia Lehman Bros. Lehman Bros este banca ce a inregistrat in 2008 cel mai mare faliment din toate timpurile in SUA, fiind partial responsabila de criza financiara mondiala. Colectia lor de arta contine lucrari semnate de artisti contemporani precum Gary Hume, Robert Rauschenberg si Lucian Freud.

Si citind Boston Globe mi-am amintit una dintre cele mai interesante dimineti in SUA. Aveam jetlag si ma trezeam pe la 3-3.30 a.m, pe la 5.00 luam o cafea de la Starbucks si, intorcandu-ma cu ea in camera, gaseam strecurat sub usa de personalul hotelului Wall Street Journal. Nu va imaginati ca am devenit vreo jucatoare la bursa :) citeam doar articolele pe care le intelegeam dar asa am aflat, spre ex, intr-una din dimineti, ca Steve Jobs facuse transplant hepatic pentru metastaze hepatice dupa cancer de pancreas operat (o tumora neuroendocrina, cred, altfel n-ar fi avut indicatie).

Saturday morning...

Comentarii

  1. fain. eu fac liste cu vise sambata dimineata :))
    nu-s deloc practica

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur sa te vad scriind mai des, urmaresc cu nesat blogul tau.
    6-7 ore mai tarziu, pe alte meridiane, e inca dimineata, sambata dimineata, si savurez o cafea exceptionala de la fratii italieni, cu half and half, la munca de "unseen hero". E frig aici in contrast cu temperaturile de 30-35 de grade(celsius) de afara, ma consolez cu faptul ca face bine tenului temperatura de 5-7gradeC.
    Asa ca blogurile bune si cafeaua calda imi priesc de minune la ora asta matinala.
    Glad to see u back in your best shape ever.

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc pentru cuvintele frumoase :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu