Cui ii e frica de Ronald McDonald?


In urma cu cateva luni, am vazut filmul lui Morgan Spurlock "Supersize me". Pentru cei care nu au apucat inca sa il vada, un rezumat: Morgan incearca sa testeze pe propria persoana efectele dietei Mc Donalds. Se supune la inceputul experimentului unui examen fizic complet (cantareste 70 kg, analizele sunt perfecte, rezistenta sa la efort este foarte buna) si apoi incepe dieta McDo: mesele de dimineata, pranz si seara sunt alcatuite din produse McDo iar de fiecare data cand este intrebat daca doreste o portie XXL raspunde afirmativ. Rezultatul dupa 30 zile: are 92 de kg, hipertensiune, hiperglicemie, transaminaze crescute si rezistenta la efort diminuata. In plus, in film spectatorul primeste mult mai multe detalii nutritionale, despre strategii publicitare si despre politica nutritionala din SUA.

Bonus: un experiment asupra rezistentei in timp a produselor de la McDo. Il puteti vedea aici. La 10 saptamani, burgerii sunt intr-un stadiu avansat de descompunere, chipsurile de la un magazin obisnuit sunt si ele amintire insa borcanul cu chipsuri de la McDo arata la fel ca in a-2a zi.

Experimentul a fost redemarat anul acesta de catre Sally Davis in asa numitul Happy Meal Art Project. Artista a cumparat un happy meal, l-a asezat pe o farfurie intr-o camera cu luminozitate, caldura si umiditate constante si a fotografiat zilnic produsele. Surpriza: dupa 180 de zile, produsele aratau aproape noi, un pic deshidratate. Cateva exemple, aici iar fotografia de final este atasata acestui post.

Comentariul staffului McDonalds? "Este dificil de dat explicatii detaliate acestor afirmatii fara a cunoaste conditiile exacte in care meniul a fost conservat. Totusi, in absenta unei umiditati suficiente, bacteriile, mucegaiurile si descompunerea devin putin probabile".

Si totusi de ce este Ronald McDonald nemuritor? 


Comentarii