Beaujolais nouveau


E uimitor cata importanta pot capata detaliile cu timpul. Lucruri pe care le-ai remarcat cu coltul ochiului, fara sa fii prea sigur ce inseamna, dar despre care ai fi vrut sa afli ceva doar ca nu puteai atunci si asa... Prin urmare le stochezi asteptand ca timpul sa le marcheze reintoarcerea.

A fost cazul Beaujolais-ului. Vedeam peste tot tablite scrise asa si, drept sa spun, prea putin imi pasa ce inseamna si ce vor sa spuna, ce-i asa interesant ca a sosit si, de fapt, ce e chestia aia care a sosit. La ceva timp m-am lamurit: era un vin. Asta l-a facut si mai putin interesant pe moment. Doar ca, de fapt, curiozitatea era starnita. Nu imediat ci, asa, somnolent, in asteptare. Mai tarziu am aflat si ca era un vin rosu, incomplet maturizat, facut in regiunea Beaujolais, din struguri Gamay (remarca asta e completare by Wikipedia), foarte putin taninat, usor, fructat, ce apare in a 3-a joi din noiembrie, indiferent de data recoltarii.

Anul asta l-am si testat. Asa, pur si simplu, cum le vine randul catorva lucruri in viata. Nu a fost hotarire de 1 ianuarie, ci mai degraba coincidenta. Sau semn. Am vazut placutza si l-am luat :) Se serveste cu charcuterie sau branza fermentata dar nu supramaturata. Pofta buna! :)

Comentarii

  1. "A băgat" la Carrefour? Sau ai avut drum prin Franţa? Că aş avea şi eu pohtă dă o stecluţă.

    RăspundețiȘtergere
  2. A băgat la Carfur. Şi la Megaimaj. Am prins şi eu, şi tare bun a mai fost. Am prins şi în Franţa, acu un an, costa 1 euro stecla şi am văzut cum un oraş întreg s-a îmbătat cui şi dansa haotic în piaţă.
    Bive le Neaulojais Vouveau! Hips!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu