World diabetes day


Astazi, 14 noiembrie, este Ziua Internationala a Diabetului, celebrata din 1991 printr-o decizie a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si a Federatiei Internationale a Diabetului.

In cifre:
  • in lume, 346 milioane de oameni au diabet;
  • in 2004, s-a estimat ca 3.4 milioane oameni au murit din cauza consecintelor acestei boli;
  • mai mult de  80% dintre mortile cauzate de diabet au loc in tari cu nivel de trai mediu si scazut;
  • OMS estimeaza ca decesele cauzate de diabet se vor dubla intre 2005 si 2030;
  • o alimentatie echilibrata, activitatea fizica regulata (30 min in majoritatea zilelor), o greutate corporala in limite normale si renuntarea la fumat pot preveni/intarzia aparitia diabetului tip 2
  •  tot OMS estimeaza ca in perioada  2006-2015, China va pierde 558 miliarde dolari din cauza bolilor cardiovasculare (inclusiv AVC) si diabetului;
  • In Romania, obezitatea (BMI peste 30) atinge peste 50% dintre indivizii intre 55-64 ani.
Cea mai sigura cale este sa aflati chiar acum:  prezentati-va la medicul de familie si cereti sa fiti evaluat!

Comentarii

  1. wtf.masinile electrice si senzatia de green iti dau un sentiment de bine,iti dispare vina,iti linistesc viata,iti scade epinefrina,glicemia e la niveluri mishto...traiesti,deci iti mai lipseste un gadget facut de steve jobs.conduci silentios cu 80mg/dl si te bucuri de iCloud!peste 10 ani fetita asta o sa isi injecteze krokodil printr-o alee!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru comentariu: in felul asta am citit si eu despre krokodil. Daca mai sunt si altii care nu stiau ca si mine: este desomorfina, un derivat sintetic de cocaina care numara peste 2 milioane de victime in Rusia...si se pare ca a ajuns si prin Europa.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu