Surprize de la necunoscuti

V-ati gandit ca le puteti face surprize frumoase unor oameni pe care nu ii cunoasteti? Sau ca puteti avea surprize din partea unor necunoscuti?

Prima mea vizita la o librarie in 2012 - un Fnac - a fost insotita de o astfel de surpriza. Anne B, o cititoare pasionata probabil, a atasat cu agrafe comentariile ei scrise pe un colt de hartie catorva carti. Rezultatul mai jos...

Ce-ar fi daca am face cu totii astfel...Daca le-am lasa pe ici si colo mici scrisori necunoscutilor aflati in cautarea hazardului... Un post-it pe meniul restaurantului preferat, in pliantul unui muzeu etc. Gestul lui Anne B. l-am considerat extrem de respectuos totusi cu opera: nu a mazgalit pe carte, nu a capsat, nu a facut nimic indelebil... Nu a intervenit asupra obiectului insusi. Ci doar l-a recomandat, discret si sensibil, pentru ca si altii sa se poata bucura de ceea ce i-a placut  ei. Si cred ca biletelele ei sunt cu atat mai pline de poezie cu cat sunt scrise de mana intr-o lume a recenziilor pe Amazon si Trip Advisor.

Va rog, ganditi-va sa le faceti si voi celorlalti astfel de bucurii anonime. Multumesc, Anne B!


Comentarii

  1. îmi place ideea; un prieten obișnuia să lase
    poezii pe băncile din parc :)
    împins conceptul mai departe am ajunge la ceva ca aici: http://www.imdb.com/title/tt0223897/

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, buna ideea prietenului. Comentam acum cateva zile pe blogul unei prietene ca pe bancile din Central Park se gasesc tot felul de placute, una dintre ele cu "Will you marry me?":) Inspiring.

    Stiu filmul dar probabil ca e ca in viata...Solidaritatea asta nu tine pana la capat, mereu e unul care dezerteaza si se intrerupe lantul. Gesturile anonime, solitare rezista indiferent de conditii chiar daca o retea ar ajuta mai multi oameni

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu