Asi se baila el tango


Nu cunosc alt dans care sa mi se para atat de dens, de insinuant, de tensionant ca tangoul.
Sigur ca are ceva din parfumul mahalalei, sigur ca se poate regasi in el mirosul briantinei si al pielii din care e confectionat tocul cutitului dar are si aroma proaspata de mate, de selva, are si tensiune, suspens si...e despre un barbat si o femeie...

Preferatii mei: Vincent si Flavia


Comentarii

  1. Un dans de toata frumusetea :) intradevar e un stil extraordinar pe care cred ca dansandu-l retraiesti orice clipa romantica :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca as spune chiar clipa romantica, mai degraba erotica.

      Vorbeam ieri cu cineva despre faptul ca tangoul este utilizat si in psihoterapie pentru simplul fapt ca nu poti face tango gandindu-te la altceva. Te acapareaza 100% si asta te poate ajuta sa te... regasesti. Si mai spuneam ca e un dans machist dar vorbeste de fapt despre raportul de forte in binomul femeie-barbat. In tango, el conduce dar ea il provoaca :-)

      Ștergere
    2. Buna ziua :)
      Permite-mi sa te contrazic:
      - tangoul argentinian este altceva decat ceea ce ai pus tu ca video. Ai ilustrat ceva intre tango fantasia si tango escenario. Din intelepciunea wikipedia "The couple is missing the main principle of this dance and the tango tipic intime connection is missing. This only appears, when he is filling his role (leading) and she hers. Having a Choreography does not mean that he is free of his leading role, he has to lead in order to produce the elements and place them in space and music"
      Tangoul argentinian este, ca sa folosesc cuvintele unui instructor de-al meu - in dans forma de libertate absoluta in doi. Improvizatia, imbratisarea, jocul (orb :)) ) si bucuria "calatoriei" depasesc cadrul a ceea ce intelegem uzual prin erotic.
      Un dansator pe care il admir:
      http://www.youtube.com/watch?v=27w5qi--zmQ&feature=related

      Ștergere
    3. Da, cred ca asa ceva cautam de fapt.
      Mi-ar fi placut sa se desfasoare intr-o bodega din Buenos Aires, cu o lumina mai ...misterioasa dar sa poata fi totusi filmati :)
      Am mai gasit si asta
      http://youtu.be/S3zet-EKeo8

      Ștergere

Trimiteți un comentariu