Hai sa te plimb in stratosfera!

Acum mai multi ani, in epoca de inceput a internetului, Dan Mircea Cipariu publica un volum de versuri "Hai sa ne intalnim pe site sambata seara" iar cartea sa de versuri din 2012 poarta numele "singuratatea vine pe facebook". Avangardist cum este in privinta poetizarii tehnologiilor, ii dedic acest post ca inspiratie pentru un viitor titlu :)

***

Pentru romanticii care vor sa vada Pamantul de sus, sa-i distinga curbura si sa se bucure de cerul bleumarin inchis asa cum doar in pozele NASA il vedem, iata ca astazi exista doua optiuni, in functie de buget.

Optiunea light:

Cost: numai 16.900 euro (imi amintesc de super oferta la Mercedes de acum cativa ani cand Catavencii spuneau "imi iau doo!")
Aparatul: un avion de vanatoare Mig 29 care te duce pana in stratosfera si inapoi. 
Durata zborului: 45-50 minute
Durata intregii calatorii: 3 zile
Locul decolarii: Nizhny Novgorod, Russie
Altitudine maxima: 23 km
Experiente: atat pilotul cat si pasagerul poarta un costum antigravitational, totusi nu se mentioneaza ca s-ar afla in stare de imponderabilitate - cred ca pentru acest lucru este necesara depasirea stratosferei dar mai studiez. In timpul coborarii, pilotul va executa diverse acrobatii pentru a-i demonstra pasagerului abilitatile aparatului.
Curiozitati: in programul detaliat al excursiei se mentioneaza ca la aterizare, in afara de poze cu aparatul si pilotul, pasagerul poate sa faca un dus ... Deduc ca efectele fricii s-au facut simtite pentru un numar important dintre amatori.

Optiunea hardcore:


Cost: numai 100.000 euro
Aparatul: Lynx, XCor Aerospace
Debutul programului: 2013
Durata zborului: 40 minute
Durata intregii calatorii: 3 zile

Locul decolarii: California, USA
Pilot: : Colonel Rick Searfoss - comandantul navetei Columbia, pilot al navetei Atlantis de doua ori, posesorul recordului de durata a sejururilor in spatiu
Altitudine maxima: 61 km

Experiente:se decoleaza orizontal dar apoi avionul ajunge in 3 min la altitudinea de 42 km, urmand un unghi de 70 grade, de acolo se sting motoarele (dar pot fi reaprinse oricand in caz de necesitate) si avionul isi continua urcarea pana la 31 km. Pasagerul experimenteaza starea de imponderabilitate.Intoarcerea se face planand pana cand avionul se aseaza pe pista in pozitie orizontala.
Curiozitati: Pasagerul este singur cu pilotul. Nu poti face acest voiaj in cuplu.

***

Daca cititorii blogului Jocul orb vor o relatare de la fata locului, autoarea blogului este dispusa sa incerce aceste experiente contra achitarii taxelor excursiei. Luati legatura cu agentul :)

Comentarii