Iubire pana cand moartea ne va desparti

Din Time  aflu ca asa ceva nu mai  exista nici la testoase:

Bibi si Poldi au ambele 115 ani, se cunosc si traiesc impreuna de dupa nastere. Locuiesc la Gradina Zoologica din Klagenfurt, Austria si au impartit impreuna bune si rele de-a lungul timpului. De altfel, comentariul revistei la fotografia asta este tare dragut "turtles spending time together".

Ei bine, dupa 115 ani de trait in cuplu, dintre care ultimii 36 in Austria, testoasele nu se mai inteleg. Bibi si-a atacat partenerul astfel incat sa il tina departe de ea... Dat fiind ca, din cate am inteles, testoasele sunt singure in cusca, motivul nu poate fi infidelitatea. Deoarece broscutele de Galapagos cantaresc aproximativ 100kg, ele reprezinta un pericol una pentru cealalta. Acest lucru i-a facut pe responsabilii gradinii zoologice sa le instaleze in custi diferite, propunandu-le in schimb un program de consiliere maritala: implicarea in jocuri si luarea meselor impreuna. Pana in prezent, aceste tactici nu au dat rezultate.

Ce este uimitor este faptul ca rareori cuplurile de testoase se despart dupa atata timp de convietuire. Nu vreau sa fac o paralela cu civilizatia moderna, sa vorbesc despre nevrozele contemporane s.a.m.d. Dar mi se pare ca observarea comportamentului lor ar putea sa ne aduca noi informatii despre alegerile pe care le facem, despre starile de spirit ale partenerilor in cuplu si despre atitudinile care fac un cuplu sa fie longeviv.

Oricum Le Parisien termina stirea in mod optimist: intrucat speranta de viata a speciei este de 150-200 de ani, sunt sanse bune sa le vedem din nou impreuna. Le tin pumnii pentru ca sa pot scrie un post "Love never dies".

Comentarii