Oversharing is not honesty

Conferintele TED sunt o adevarata mina de aur: stiu ca este un truism dar propozitia aceasta reprezinta de fapt afirmatia aceea pe care o faci fata de tine insuti cand dai peste ceva pretios.

Din aproape in aproape am ajuns la Pamela Meyer, cea pe care o puteti vedea in fotografia atasata articolului. In viata de zi cu zi, doamna Meyer este fondatoare si CEO la doua companii: prima se numeste Calibrate si are ca scop trainingul in detectarea minciunii iar cea de-a doua, Simpatico Networks, reprezinta o companie privata de retele sociale online. Pamela Meyer are studii la Harvard (MBA) si Claremont (MA) si este autoarea cartii Liespotting.

 Probabil mai ales in aceasta calitate a fost invitata de TED sa tina o conferinta. Pamela Mayer, aparent sobra, a reusit sa  ma captiveze cu exemplele din presa, cu detaliile clare asupra modului in care inselam, cu argumentatia asupra frecventei minciunilor in viata noastra de zi cu zi. Una dintre idei - cea care da si titlul articolului meu - este ca traim intr-o lume cu prea multa lumina si prea mult zgomot ceea ce ne face sa devenim mai putin onesti pentru ca atunci cand esti in lumina tinzi sa te falsifici. Este cazul social media... si ma bucur ca pe blog vorbesc din ce in ce mai putin despre mine si mai mult despre ceilalti :).

Va invit sa vedeti conferinta. Va promit ca nu e timp pierdut... :))


Comentarii

  1. Nu e nimic rau in a mintzi :) Face parte din "a fi in societate", or something like that. De exemplu cand un barbat ii spune femeii pe care o iubeste "esti cea mai frumoasa", tehnic si practic vorbind asta este o minciuna, si el, si ea, si ei amandoi o stiu, dar fara minciunile de felul asta viatza ar fi mult, mult, mult prea seaca.

    RăspundețiȘtergere
  2. Depinde :) ai ales partea frumoasa a lucrurilor dar minciuna poate avea implicatii sociale/economice importante... Mai degraba despre minciuna aceasta este vorba in discursul Pamelei Meyer

    Exemple la intamplare: o asistenta care pretinde ca a administrat un tratament important pe care nu l-a administrat, un angajat care pretinde ca a redactat/trimis un proiect in apropierea deadline-ului desi nu e gata, un candidat la presedintie care minte privind trecutul sau (pe asta o cam cunoastem, nu?:) ), un partener care nu recunoaste infidelitatea etc... Toate se pot solda cu repercursiuni, vezi drame de diferite feluri...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu