Cand un cantec iti schimba viata

Ma fascineaza posibilitatea ca o opera, fie ea un fragment de poem sau un fragment muzical sau un desen, sa iti schimbe viata... Suna grandios si pompos dar nu neaparat lucrurile mari sunt cele care ne impacteaza iremediabil. Lucrurile mici, detaliile construiesc in noi incet-incet... Asa ca in ultimul timp tin sa le multumesc din cand in cand autorilor care mi-au schimbat (un pic) viata.

Leonard Cohen este printre ei. Il ascult de prin clasa a IVa, la inceput obligata de imprejurari :): mama avea o caseta cu el si ii placea, drept urmare ii venea randul destul de des. Vocea lui soptita si oarecum egala n-avea nicio legatura cu fetita de 10 ani care asculta Michael Jackson si voia dinamism, energie. Versurile nici atat. Preferam Man in the mirror - if you wanna make the world a better place, take a look at yourself and make that change...  lui I'm your man.

Unei alte varste ii corespund insa alte emotii. Asa ca Leonard Cohen si-a facut incet incet intrarea... Astazi am un dublu cd in masina, o serie de albume in format digital, mai multe posturi care ii sunt dedicate, cartea cu poemele lui traduse (desi mie mi se pare ca suna mai mult a Foarta, decat a Cohen), romanele citite si mai multe intoarceri la melodiile lui

Iar unul dintre ele mi-a schimbat un pic viata... L-am ascultat insa intr-atat incat, odata depasit momentul, l-am simtit aproape golit de inteles. Prin urmare astazi, de ziua lui, haideti sa ii uram La multi ani! si sa ascultam cel putin una dintre melodiile lui. Propunerea mea: Here it is

Happy birthday, Leonard Cohen!

Here is your crown 
And your seal and rings; 
And here is your love 
For all things. 
May everyone live, 
And may everyone die. 
Hello, my love, 
And my love, goodbye.



Comentarii

  1. chiar descopar melodii foarte bune pe aici.

    Bravo, nu stiu ce esti in realitate, dar pe mine ma impresionezi cu ce scrii aici.
    Stii, eu aveam impresia ca in general cei cu acest gen de trairi interioare sunt introvertiti si oarecum antisociali. Dar tu pari exceptia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de apreciere :)
    Trebuie sa spun ca eu am avut o altfel de experienta cu oamenii cu trairi interioare: multi dintre cei pe care i-am cunoscut sunt efervescenti si cu umor :)
    te mai asteptam pe aici :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu