RDS si dispretul sau fata de clienti

De cativa ani de zile sunt abonata RDS/RCS pe toate liniile de acasa: telefon, televizor, internet. Adica as putea fi considerata ceea ce se cheama un client fidel, notiune pentru care companiile de telefonie mobila se bat cu puncte, reduceri si surprize de ziua clientului. Aici si in alte tari.

Nu si RDS "compania lider pe piata serviciilor de televiziune si de internet din Romania", cum se autoprezinta pe site. Strategia sa de marketing se bazeaza pe dispretul nedisimulat fata de client.

Serviciul de telefonie fixa desi inclus in contractul meu initial nu a fost utilizat pana acum. Prin urmare nu a fost pe lista noastra de prioritati sa verificam starea lui de functionare. Recent insa am constatat ca am nevoie de acest serviciu. Am verificat si am constatat ca linia nu e functionala. Am telefonat la RDS/RCS. Primul apel la ora 9: telefonul mi-a fost inchis pe cateva dintre numerele destinate serviciului clienti. Al doilea apel: ora 14 - timp de asteptare 4 min fara a putea accesa un operator (a trebuit sa inchid eu din lipsa de timp). Al 3-lea apel in jurul orelor 16.30: dupa 6.45 min de asteptare pe mobilul meu (presupun ca se platesc) mi-a raspuns o domnisoara pe care am menajat-o de protestele mele nemultumite datorita faptului ca a fost realmente extrem de politicoasa.

In ciuda faptului ca platesc pentru un serviciu de care nu beneficiez, am fost informata ca "in sistem" s-a dispus "incetarea unilaterala a contractului" iar pentru a reintroduce telefonia fixa (parte din contractul pe care IL PLATESC) este nevoie sa ma prezint la un sediu RDS/RCS sa semnez DIN NOU o conventie.

Ok. Cu sacrificii reusesc ca la ora 17.00 sa ma aflu la sediul RDS si sa ma asez la o coada la care numar in fata mea aproximativ 7 persoane. Ora de inchidere a centrului: 18.00.

Cu totii suntem inghesuiti intr-un hol stramt ca de apartament de bloc (de altfel, asta si este), nu exista ventilatie si miroase urat. Trec 40 de minute si intre timp ajungem in pozitia cu numarul 4. Este 17:40.

La 17:45 o domnisoara pe nume Alina Manciu iese din birou si ne anunta cu o voce importanta pe noi cei care stam de aproape o ora si pe cei din spatele nostru ca programul se va incheia in 15 minute, timp in care mai poate fi rezolvat un singur client. Ne trimite acasa. Dupa 45 de minute de asteptare a reinscrierii unui serviciu pe care il platesc si NU il primesc.

Evident, cei de fata am protestat. Domnisoara, care crede probabil ca este platita de vreo companie de stat ce supravietuieste doar pentru ca exista, nu a cedat presiunii: la ora 18 i se incheie programul. Si nici nu a considerat necesar sa ne informeze inainte de a ne aseza la coada de capacitatile limitate ale Domniei Sale.

Ei bine, stimati angajati ai RDS, am o noutate: sunteti o companie privata si traiti din banii consumatorilor. Adica ai dobitocilor pe care i-ati lasat sa astepte la coada si apoi le-ati inchis usa in nas. Doar ca dintre dobitocii acestia, tot mai multi s-au desteptat si au pretentii de la ceea ce inseamna SERVICII pe care le platesc.

Asa ca e matematic: noi incetam contractul si dumneavoastra nu veti mai avea cu ce sa fiti platiti. Si nici ce usa sa inchideti in fata clientilor. Va ramane insa la dispozitie usa propriului apartament dupa incasarea ajutorului pentru somaj!

Comentarii

  1. nu are relevanta dupa parerea mea. In Germania s-a stricat trenul la Bonn, venind din Koln, iar toti (nemtii) au avut aceeasi reactie 85% ca si tine....deci nu este Ro de vina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e Ro de vina, bineineles...

      Pe de alta parte comportamentul asta il intalnesti in multe institutii publice romanesti, mai multe decat afara. Si chiar in zona privata mi s-a intamplat de multe ori sa intru in magazine, sa dau buna ziua si la revedere si vanzatoarele sa nu catadicseasca sa raspunda.

      Sunt detalii elementare indiferent ca esti patron, avocat, medic sau vanzator. Si nu cred ca lipsa de educatie trebuie tolerata. Dimpotriva: cred ca trebuie sanctionata.

      Ștergere
    2. de exemplu, eu nu stiu cum sa tai cu bisturiul, insa, nu cred ca in lume (sau...ca si procedura/mod de lucru) exista vreun chirurg, care sa taie la milimetru folosing bisturiul si nu laserul. Oricum se coase la loc iar un milimetru (poate cu exceptia anumitor zone speciale ale corpului) nu stiu cat conteaza, poate la marimea cicatricei care o sa ramana. Deci dpmdv astea sint detalii, la fel ca si cu catadicsirea de a raspunde "pa pa" sau "buna". De sanctionat in niciun caz nu, pentru ca nu ti-a provocat o pierdere directa/materiala, daca mai spuneai o data "la revedere" putin "mai tare" (sau privind catre persoana respectiva) sint 95% sigur ca ar fi reactionat instant, pentru ca este un om, din est, iar aici sintem mai inimosi si mai gresim fara sa vrem ;).
      Nu se poate sa fie totul monoton cu "salut" si "pa" in toate magazinele ! :)

      Ștergere
    3. :) Un nu hotarit monotoniei :))))

      Ștergere
  2. Salutare! Eu tot nu am inteles exact ce s-a intamplat. Ce merge? Ce nu merge? Ce contract? Ce platesti ? Cand e incheiat contractul? Ce este scris in contact? Cand ai incheiat contractul ce oferta era? Avea termen limitat? Telefonie fixa? sau mobila? Fii inginera, nu doctor! :P nu de alta dar articolul poate sa fie trecut lejer la categoria RDS Hater.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca astazi sunt RDS Hater :D

    Contractul are doi ani si include toate serviciile mentionate. Nu era termen limitat. A existat o perioada cand din cauza ca nu am fost in tara facturile au fost platite la 3 luni distanta dar astazi ele sunt la zi. Internetul si tv-ul merg iar postul acesta a fost scris cu net de la RDS :) In schimb telefonia fixa nu mai merge. Dar NU asta este problema, pentru asta eram acolo: sa rezolv neintelegerea

    Reala mea problema este atitudinea. O companie care isi respecta clientii nu ii trateaza asa. Time is money

    RăspundețiȘtergere
  4. As vrea sa va fac o sugestie totusi : asa cum aveti dumneavoastra pretentia sa fiti respectata ca si client, trebuie si dumneavoastra sa respectati PROGRAMUL de functionare al prestatorului de servicii. Contractul dumneavoastra nu presupune ca personalul de la punctul de lucru sa fie 24 de ore la dispozitia clientului. In orice tara civilizata, esti mai mult sau mai putin " evacuat" din incinta la ora de inchidere a programului, nu are nici o legatura cu tipul de institutie publica sau privata. Una este sa iti cer drepturile, alta este sa abuzezi de ele. Time is money indeed, but not only yours...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt intru totul de acord cu dumneavoastra.

      Un exemplu de respect reciproc intre firma si client ar fi fost ca la ora 16.30 - 17, in momentul in care au observat ca la coada s-au strans mai multi clienti decat capacitatea de lucru a firmei pana la ora inchiderii, sa anunte politicos ca accesul la ghiseu se inchide in spatele ultimului sosit.

      S-ar fi evitat o pierdere inutila de timp si energie

      Ștergere
  5. li se rupe. am avut si eu discutii cu ei si cred ca problema nu e de program, evident ca in orice tara la ora x se inchide deci pa,ci de atitudine. in Franta, de cele mai multe ori, nu rezolv nimic pe la ghisee sau cu telefoane, dar macar nu ma enervez. adica ti se vorbeste civilizat, ti se face o programare,nu stai la coada intr-un spatiu de 2 pe 2, pe scurt esti dat afara cu zambetul pe buze. la noi...sa stai intr-o camera de citiva metri patrati, la rand, deja mi se pare anormal, mai ales la o firma privata. dar la capitolul 7 ani de acasa mai e de lucru, la greu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, imi pare rau ca s-a inteles ca problema mea este cu programul lor. Nu, problema mea este in primul rand cu atitudinea lor si cu gestiunea timpului. M-as fi multumit chiar si cu un comportament de genul celui detaliat comentatorului de mai sus.

      Iar in Franta cred ca ghiseele la care te referi si pe care le cunosc sunt ale functionarilor publici. Amabili dar putin eficienti. In companiile private gen telefonie/internet (la care ajung tot inaintea inchiderii ca asa imi este programul:( ), de obicei faceau eforturi sa ne primeasca chiar daca eram ultimii si chiar daca si acolo vanzatorii nu sunt neaparat intotdeauna mai informati decat tine...

      Inteleg ca nu pot sa pretind exces de zel unui angajat RDS poate la randu-i prost platit. Dar pot sa pretind sa fiu tratata cu respect si sa ofere servicii corecte :)

      Si apoi am tinut sa iau atitudine tocmai pentru ca am senzatia ca din cauza "tolerantei" s-a ajuns aici...

      Ștergere
    2. inseamna ca nu ai fost la sfr in martigues :)))) legenda e sediul ala, cu telefoane sparte-n geam :D pentru ca angajatii sunt niste nesimtiti. iar de ghiseele de la stat...asa e, putin eficienti. dar macar nu ma enervez ca el n-are 7 ani de acasa sau n-a zambit in viata lui. la noi, poate si din cauza tolerantei pentru ca ne-am obisnuit sa ne obisnuim cu orice :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu