November goodies

Cam multe carti frumoase stau la coada:

- The emperor of all maladies: a biography of cancer este cadou de ziua mea si inca n-am abordat-o dar e high on the list
- Story Craft si Writing Tools sunt doua carti care-mi par tare utile si tare bine structurate ca sa mai invat ceva despre arta narativa (recomandarile lui J.B)
- Norman Manea era de mult pe lista. Paradoxal dar am avut nevoie de un fel de distanta temporala fata de Revolutie pentru a putea sa ma interesez cu adevarat de ceea ce s-a intamplat inainte de 89. Sigur ca mai am inca amintiri si unele chiar foarte bine conturate. Dar, spre deosebire de anii 2000-2010, acum am din ce in ce mai mult apetit pentru o altfel de perspectiva a lui inainte de 89 vs. acum. Un articol recent din LA Review of Books mi-a intarit aceasta idee.
- Creative Personal Branding este mai mult despre cum sa te pozitionezi si cum sa te evaluezi in domeniul in care lucrezi decat despre cum sa te 'vinzi'. Este o carte exercitiu, scrisa destul de lejer, dar pe care o banuiesc ca poate aduce mici revelatii.
- Jonathan Franzen este si el de mult pe lista. In ceea ce il priveste, intuiesc ca e inceputul a ceva :) dar va voi povesti la momentul potrivit. S-ar putea sa nu gasesc dragostea acolo unde o caut :))
- Sylvia Plath vine la pachet cu filmul Sylvia (2003) in care joaca Gwyneth Paltrow si Daniel Craig, regia Christine Jeffs.

Un exces spala un alt exces si probabil ca, dupa 2200 de pagini de materie invechita, imi trebuie 2200 de pagini bine scrise. Nu garantez ca vor veni unele dupa altele in aceasta ordine dar garantez pentru faptul ca le-am trecut cu placere pe lista de prioritati.

Cititul si apetitul au drumuri intortocheate in ceea ce ma priveste. Povesteam in trecut cum am ajuns sa citesc Intriga matrimoniala a lui Eugenides dar am sarit peste Middlessex. Cand am citit Intriga matrimoniala, am zambit usor afland ca eroina principala este indragostita de Jane Austen. Am zambit cu acel zambet care spune "Cine se mai indragosteste de Jane Austen in secolul XXI?". Well, dintr-un motiv necunoscut, asa cum primesc raspunsul la majoritatea malitiozitatilor de acest fel, in timpul invatatului am dat peste un eseu "The masculinity "ought to be" in Jane Austen's novels" eseu care m-a facut sa revad o parte din filmele bazate pe romanele ei si Being Jane, inspirat de viata ei (dar romantat un pic). Asta a fost mijlocul meu de subzistenta, my guilty pleasure in acea perioada :) Ei bine, da, in ceea ce ma priveste the masculinity "ought to be" ramane tot domnul Darcy: pretuiesc mult caracterul si inteligenta. Stiu ca nu e la fel de popular ca "the bad boy" insa, in ceea ce ma priveste, sunt doua atribute care, daca merg impreuna, sunt mult mai interesante.

Nu stiu cum am ajuns de la o serie de carti de secol XX-XXI la o scriitoare de secol XVIII dar am reusit :) Acum n-am alta varianta decat sa va chem inapoi in prezent si cea mai interesanta varianta este o intrebare: ce e pe lista voastra de noiembrie?


Comentarii

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Freedom a lui Frenzen stă şi la mine cuminte şi îşi aşteaptă rândul...de pe la Crăciun. Acum a ajuns primul roman pe listă, probabil săptămâna următoare îl încep, iar dacă e precum Corrections sau Al XXVII-lea oraş îl termin repede.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, da... Cateva romane am si eu pe lista asta. Cu toate ca m-am lamurit ca e preferabil sa iau cate o carte o data ca sa profit de curiozitatea imediata, de obicei plec cu pachetul si le pun sa astepte la coada :) Iar uneori sunt VIP-uri care intra peste rand :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu