London spirit

Mi se mai intampla din timp in  timp sa regret ca nu traiesc la Londra. De obicei recurg la un singur remediu: consult buletinul meteo :). Daca aleg sa ignor toata povestea asta climatica, Londra imi da senzatia unui oras viu, ofertant.

Am vizitat-o de cateva ori si pe fuga de fiecare data. Bineinteles ca pulsul pe care il iei ca turist nu are nimic de a face cu traitul zi de zi intr-un oras. Poate doar te orienteaza intrucatva spre spiritul orasului.

Bineinteles fascinatia mea se indreapta in mod special catre ofertele culturale. Pe care probabil ca nu le-as putea explora cu adevarat daca as trai acolo din doua motive: 1. n-as avea timp; 2. Londra e un oras cunoscut drept scump. Dar Tate-uri, British-uri, teatre, opere, toate fac parte din wishlistul meu.

Cu toate astea, vin azi cu o propunere nu foarte excentrica: The school of life, un proiect cu sediul central intr-un mic magazin din centrul Londrei ce isi propune sa stimuleze traitul frumos. Au o groaza de ateliere de o zi, uneori la preturi de aprox 20-30 de lire: de la How to be cool la Slow parenting, de la How to have better conversations la How to find the job you love. Mai au intalniri cu consilieri/psihologi, cu formari interesante si un parcurs mai mult decat onorabil, numite MOT-uri, poate de la faptul ca e terapie prin cuvant :) Ofera si consultanta de business, un fel de coaching. O biblioteca si un magazin de cadouri. Mai nou exista si evenimente programate in alte locuri din lume (Olanda, Australia, SUA). Proiectul a fost initiat de Alain de Bottom.

Eu zic ca pentru cei care stau acolo, daca au o zi in care se plictisesc, The school of life merita o vizita. Cu toate acestea, ea trebuie planificata deoarece locurile se epuizeaza relativ rapid.

Foto de pe GoLondon unde gasiti o intreaga galerie cu luminile de Craciun 2012.

Comentarii

  1. In ultima vreme ma trezesc invariabil cu pofta de New York, desi poate ca e overrated... :) Miros de castane coapte, taxiuri galbene, pregatiri de Craciun, magzinul Schwarz plin de jucarii, Barnes&Noble... Big sigh.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, da... De obicei asta mi se intampla mai tarziu, mai in preajma Craciunului cand dau liber la filme siropoase de Sarbatori si cam in toate apare patinoarul de la Rockefeller Center. Stiu, ce cliseu! :) Cred ca magazinul Schwartz te va chema din nou peste 1 an-2... Si va mai contribui cineva la chemare :D

      Ștergere
  2. Se pare ca ne-am sincronizat fara sa vrem pofta de Londra. Ce zici de o rezervare deja facuta pt ianuarie?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce parere ai de Incubator 107? E varianta noastra pentru School of life :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru informatie. N-am stiut de existenta ei si... uite...ce frumos, astazi invitat e domnul Caltia.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu