Regina Victoria a Marii Britanii e presedinta Norvegiei

N-ar trebui sa existe un Hall of Shame pentru pseudojurnalistii care scriu ineptii? Un Hall of Shame care sa ii opreasca pe directorii de ziare sa angajeze personal subcalificat si care sa ii stimuleze pe studentii la jurnalism sa soarba cuvintele din manuale pentru ca sa devina buni profesionisti?

Sa va dau un exemplu care m-a indignat. Unul dintr-o mie dar asta a contat, poate pentru ca este luni dimineata.

Poate ca ati auzit ca doi jurnalisti australieni au facut o farsa care urmarea sa demonstreze cat este de slaba securitatea la Buckingham. Ei au sunat-o pe asistenta care se ocupa de Kate Middleton la spital si au solicitat informatii, pretinzand ca sunt queen Elisabeth II si prince Charles. Asistenta, din nefericire extrem de credula,  a intrat in joc si le-a oferit informatii (generale, nespectaculoase dar... informatii). Farsa s-a terminat prost si asistenta panicata s-a sinucis, dupa cum arata articolul publicat pe site-ul CNN.

Iata cum arata stirea intr-un ziar   o fituica romaneasca extrem de citita:

"Jacintha Saldanha, asistenta lui Kate, a fost sunată acum câteva zile de o persoană care a pretins că este regina Victoria. Femeia a crezut şi a oferit astfel informaţii confidenţiale despre Kate Middleton, aflare la acea dată în spital, din cauza unor stări de rău provocate de sarcină."

Daca DJ-ii ar fi pretins ca sunt regina Victoria, asistenta ar fi probabil inca in viata. Nu si autoarea articolului...

Sa intreb unde isi fac studiile oamenii astia? Sau sa intreb daca locuiesc in pesteri? 

"Mitul Pesterii" extrem de actual...

Comentarii

  1. Din pacate, asta e doar maruntis... Cred ca orice persoana decenta care publica sau posteaza ceva ar trebui sa aiba minimul bun simt de a verifica, daca nu corectitudinea gramaticala, macar acuratetea informatiilor furnizate, pentru a nu perpetua erori si falsuri. Nu mai vorbesc de obligatiile unui jurnalist! Dar intr-o tara in care "Las', ca merge si-asa'" e laitmotiv, in care plagiatul in lant e standardul si in care cultura e calcata in picioare chiar de catre cei care ar trebui sa o protejeze, oare genul asta de eroare mai are vreo importanta pentru marea majoritate a populatiei? Cu amaraciune, cu regret si cu furie mocnita, in lumina evenimentelor petrectute in tara in ultimele luni, spun ca nu... In fond, cine sunt astea doua, madam Elisabeta si madam Victoria?

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi:

    1. Primul ministru este un plagiator dovedit. Ministrul educaţiei la fel.

    2. Unul dintre liderii importanţi ai opoziţiei, cu un plagiat la fel de clar, pe la începutul carierei, pe când era şefa administraţiei prezidenţiale, făcea încurcături televizate privind forma de guvernare a Norvegiei şi prezenţa acesteia în UE.

    3. În orice colectivitate, mai mică sau mai mare, dacă nu aderi la regulile ei larg acceptate, ajungi să fii marginalizat şi apoi exclus.

    Prin urmare:
    a) copy-paste e simplu de făcut şi unviersal acceptat.
    b) să scrii prostii e la fel de corect.

    Şi acum se poate răspunde la cele două întrebări pe care le pui în final.

    Jurnaliştii de care zici în postare trebuie că I) şi-au făcut studiile în România,
    II) au avut profesori precum Ponta, Andronescu sau Udrea,
    III) trăiesc în România,
    IV) nu vor să fie mai întâi marginalizaîi şi apoi excluşi.
    V) Probabil nu au auzit sau nu au priceput ce treabă avea nea Platon ăla cu peşterile. Poate că era speolog, dar cum biospeologia a fost inventată de Racoviţă, fiind o altă prioritate românească*, nu are rost s[ ne b[tem capul cu el.



    *şi acesta pare a fi un alt "mit al peşterii". Emil Racoviţă este un biospeoplog important, dar nu a inventat disciplina ca atare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma tot uit de doua zile la comentariul asta si mi se pare senzational. :) Ilustreaza perfect Romania noastra de astazi

      Ștergere
  3. І'm really loving the theme/design of your weblog. Do you ever run into any browser compatibility problems? A handful of my blog visitors have complained about my website not working correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any recommendations to help fix this problem?

    My web page; Chemietoilette

    RăspundețiȘtergere
  4. Reduce hеat; ѕimmeг, uncovered,
    for 35 to 40mіnutes or to desireԁ conѕiѕtency,
    ѕtirrіng occаsіonally.
    When you are bаking bгead, you can raisе the bгead
    ԁough in thе cοld ovеn and then juѕt turn οn the
    oνen to the correct tempеraturе оnce the breаd іs гaised.
    (only bесause they moaned about eating
    their veggieѕ).

    Alѕo visit my ωeb sitе - http://www.Indiaprwire.com/

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu