Toalete in Paris

Stiu ca nu va asteptati sa cititi despre asta aici :) Dar, daca Andrei Plesu a avut dreptul la o scurta dizertatie despre WC-ul japonez, de ce sa nu aduc si eu in discutie doua toalete surprinzatoare identificate la Paris.

Cu exemplele vin eu dar va astept pe voi cu explicatia pentru ca nu am reusit sa inteleg ce cauta 2 bucati WC intr-o singura camera, fara pereti despartitori. Spatiul se afla intr-o cafenea chic de pe Champs Elysées. Asadar care e sensul/ scopul?

A doua fotografie infatiseaza oglinda din baia palatului de congrese din Paris. Nu se intelege foarte bine dar va explic. Caruselul cu tour Eiffel era un fel de proiectie insotita de muzica (un fel de holograma miscatoare) ce se vedea in oglinda.  Peretele roz si etajera se aflau in spatele meu si erau reale. Sub oglinda incepe sa se contureze robinetul si chiuveta. Asadar oglinda viitorului sau doar un surprinzator kitsch?




Comentarii

  1. Pentru prima fotografie ai putea să iei în considerare:

    + cum arată toaletele prin unele din castelele medievale sau în palatele din perioada romană, din afara Romei care îşi permiteau să aibă douaă toalete în interior (la Viamden, în subsol, vezi de exemplu rămăţiţele a ceva similar);

    - o călătorie la toaletele publice pentru femei din metroul din Seoul (chiar dacă acestea au pereţii despărţitori, prin modul de utilizare aceştia practic nu există);

    + felul în care sunt folosite băile în unele familii din Grecia actuală (iar familie aici poate implica şi fratele care foloseşte baia în acelaţi timp în care sora sa foloseşte scaunul de toaletă aflat în acelaşi lăcaş, ambii fiind căsătoriţi - nu unul cu altul - şi având copii mari).

    Aşa încât pot încerca o supoziţie hazardată: designerul este o femeie, născută în Coreea, căsătorită cu un grec, şi care a căutat ca să reproducă specificul unor castele vechi, din Franţa. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E al doilea comentariu al tau la care nu am replica insa rad cu pofta de indata ce il termin de citit! E si asta un fel de raspuns :))

      Ștergere
  2. Daca de exemplu, una se infunda? Sau utilizatorul este un individ gen Monk, nu poate decat fie pe partea dreapta cum intra, fie pe stanga?...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru prima varianta, trebuie ca apartinea unor pesimisti :))

      Ștergere

Trimiteți un comentariu