Banksy's out(lawed)

Poate ati citit deje pe undeva ca Politia din Londra l-a retinut pe Banksy, celebrul artist de street art ale carui opere contineau adesea mesaje sociale, politice si economice si a carui identitate reala nu era cunoscuta.

Joi spre vineri noaptea s-a alcatuit o brigada speciala anti-Bansky :) care a supravegheat un apartament din Londra suspectat de a fi ocupat de catre grupuri apropiate artistului. La ora 2 a.m. cinci persoane au parasit apartamentul si au fost urmarite de catre agenti. Dupa comiterea actului de vandalism (realizarea grafitti-ului), cele 5 persoane au fost arestate, una singura dintre ele nu avea acte de identitate, exact individul banuit a fi Banksy. Politia a perchezitionat apoi apartamentul in care a gasit bani falsi si planuri pentru alte acte de vandalism (= street art), plus pasaportul si cartea de identitate ale suspectului. Identitatea lui Banksy, ramasa mult timp un mister, a fost dezvaluita in persoana unui individ de 39 de ani, originar din Bristol, Paul William Horner. Agentul artistului a confirmat aceasta informatie dezvaluita intr-o conferinta de presa de catre oficiali din Politia Londoneza. Din momentul arestarii, mai multe persoane au sunat la Politie pretinzand ca ele sunt Banksy sau ca sunt apropiati ai lui Banksy iar cateva sute de persoane s-au adunat in fata sediului Politiei pentru a protesta la arestarea lui Bansky. Capetele de acuzare sunt: vandalism, conspiratie si contrafacere.

Surse aici si aici.

Ati muscat? Pacat... It's a hoax. Explicatia in Huffington post.

Comentarii

 1. Răspunsuri
  1. :D E cu dus si intors... :) Pentru ca a adus street artul in aproape toate muzeele de arta contemporana ale lumii. Dar intr-adevar sa ne imaginam "The Romanian artist Banksy was arrested for vandalism. He was performing a horse stencil on a London building" :)

   Ștergere
  2. Asta cu arestarea nu crezi că este un HOAX?

   Ștergere

Trimiteți un comentariu