A naked eye on a welldressed lie

"A naked eye on a welldressed lie" este titlul unui tablou care mi-a atras atentia intr-o galerie din centrul Bruxelles-ului, de fapt un spatiu atipic intitulat Sorry we're closed.

Tabloul despre care va vorbeam ii apartine lui Michael Kvium si il puteti vedea in stanga textului. Asocierea dintre cromatica seducatoare si grotescul imaginii m-a atras imediat. Imi place modul insolit in care Michael Kvium alege sa vorbeasca despre acele subiecte pe care preferam sa le ignoram sau sa le abordam cu delicatete, de teama sa nu patrundem prea adanc in propriul subconstient sau sa nu lezam valori bine blindate de tabu-uri. Printre ele, relatia clericilor cu copii pare un subiect favorizat de catre Kvium. Am mai gasit opere care abordau teme precum moartea si decrepitudinea in aceeasi cromatica uimitoare, asocieri violente de elemente din categorii diferite si o meditatie mereu prezenta in subtext asupra timpului, puritatii, valorilor morale si estetice.


Si... guess what... expozitia se termina pe 10 martie iar urmatorul artist prezentat de catre galerie este... da, ati ghicit, este roman :) si se numeste Dan Perjovschi. Stay tuned for more!

***
Va reamintesc ca sunt la Bruxelles ca Blogger European trimis de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania in urma unui concurs Blogal Initiative

Comentarii