Restaurante in Barcelona

Cam asa arata montaditos. Foto de aici.
Aveam de facut pentru niste prieteni o lista de restaurante bune/misto in Barcelona si m-am gandit ca, daca tot o pregatesc, de ce sa nu fie deschisa tuturor. Ba mai mult, va invit sa si contribuiti :)

1. La Tramoia - se afla pe Rambla de Catalunya la intersectia cu Gran Via si este locul nostru favorit de tapas cand nu e prea aglomerat (ocazie cu care calitatea mancarii scade un pic).

Avantaje:

  • sangria delicioasa
  • tapas gustoase: ne plac cateva montaditos (felii de paine cu diverse straturi pe deasupra) printre care cel cu piquillo y atun, patatas bravas (cartofii lor prajiti cu nu stiu ce sos picant), pulpo a la feira (caracatita), patata con langustinas, croquetas de bacalao etc.
  • loc central, daca stati afara priveliste frumoasa spre Rambla de Catalunya (nu La Rambla!!!), loc convivial
Dezavantaje:
  • nu este un restaurant de mare finete, ci mai degraba un loc de simtit bine si degustat tapasurile tipice.
Nu am ajuns inca dar imi doresc tare mult. Este taverna de tapas deschisa de Ferran Adria cat timp El Bulli e in pauza... Preturile sunt ceva mai mari decat pentru niste tapas obisnuite dar nu sunt pe masura unui "chef etoilé"... Asa ca e o ocazie pentru toata lumea sa guste din celebrele lui ravioli...cu conditia sa rezervi cu mult timp inainte.

3. Alkimia
Iarasi netestat insa foarte laudat, Alkimia este inca un exemplu de bucatarie moleculara. Jordi Vila, chef-ul, face parte din noul val gastronomic catalan. Restaurantul se afla nu foarte departe de Sagrada Familia, decorul este minimalist insa meniul degustare se apropie ca pret de cele frantuzesti (65 euro)

4. Pinotxo si El Quim sunt doua restaurante (tejghele, daca preferati) aflate in piata La Boqueria. Sunt celebre pentru felurile gustoase in stilul 'cuisine de marché' pe care le servesc. Ideal pentru pranz.

Avantaje:
  • produse proaspete
  • bucatarie autentica si extrem de savuroasa
  • pretul decent
  • printre recomandari: pentru chipirones cu fasole (deliciosi) facuti de Pinotxo trebuie sa veniti la ora pranzului. Sunt asa de solicitati incat pe la 13.30, rezerva i se termina si va trebui sa va multumiti cu alte variante mai putin faimoase.
Dezavantaje: 
  • taverna e in plina piata asa ca veti avea parte de un pranz delicios insa in plina inghesuiala si va trebui sa asteptati un pic ca sa prindeti un loc.
5. Can Valles, aflat pe strada Arago nu departe de Paseo de Gracia, este unul dintre cele mai recomandate restaurante de bucatarie catalana din Barcelona. Nu l-am incercat inca insa pare locul de preferat atunci cand vreti sa gustati bucataria locala. Printre felurile celebre: homar cu naut, fructe de mare proaspete si carne pe piatra incinsa. Se pare ca are o selectie de vinuri excelenta.

6. Fishop, Passeo de Gracia

Localizat central, pe Passeo de Gracia, nu departe de casele lui Gaudi, are o terasa frumoasa cu priveliste si, se pare, o parte acoperita destul de mare. Pestele e foarte proaspat si bun iar sushi, maki, sashimi sunt delicioase.

Avantaje:

  • localizarea
  • pestele delicios
  • preparatele japoneze minunate.
Dezavantaje:
  • cei care nu iubesc pestele se vor plictisi
  • amesteca bucataria mediteraneana si pe cea japoneza (nu si-au gasit o identitate proprie)
  • preturile ar fi mai corecte cu 20% mai putin.
Daca ajungeti in Plaza Reial se pare ca orice altceva in afara de Els Quinze Nits ar fi de evitat. Daca vreti sa cinati in Port Olimpic, va veti bucura de priveliste superba insa veti plati preparatele foarte scump (in plus, de la an la an mai ... mediocre). Daca sunteti tentati totusi sa va opriti aici, se pare ca ar fi de calitate mai buna La Fonda del Port Olimpic si, pe vremuri, La Fitora. La Els Quatre Gats vizitati interiorul istoric si beti o cafea dar... atat. Aproape tot ce e pe La Rambla e oribil, din mancare prefabricata la preturi extrem de turistice.

Pentru pranz, mi-a mai placut si Orio in Barrio Gotico pe Carrer Ferran (langa Primarie), un restaurant basc unde puteti opta pentru montaditos (sau pintxos) sau puteti cere la carte. Pentru prima varianta vi se vor numara scobitorile de montaditos mancate, aproape 2euro/montadito. Foarte simpatic si destul de bun.

Daca v-a atras ceva, nu le ocoliti in calatoria voastra la Barcelona. Insa nu ezitati sa imi faceti si mie alte recomandari... :)

Comentarii

  1. Recomand cu incredere " LOS CARACOLES" din cartierul El Barri Gotic, un restaurant cu traditie de multi ani in Barcelona unde personal am mancat cele mai bune lagustine a la plancha.Bucataria este de tip europeean, mediteraneean si spaniol, servirea este impecabila, fructele de mare sunt proaspete si bine gatite (se trece prin bucatarie la intrarea in restaurant), prturile sunt pe masura dar merita:)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu