De la consumator la cumparator


Nu-i frumos sa te uiti in geanta unei domnisoare/ doamne, asa ca nu voi deschide geanta ci doar portfeuille-ul... Ieri am avut o revelatie amuzanta: sunt consumatorul tipic targetat de campaniile de fidelizare. De ce? Am carduri Sensiblu (Gold!!), Centrofarm, ID Sarrieri, Sephora, Steilman, Starbucks, Gloria Jean's Cafe, MOL, Compania Galbena, taloanele de lipit puncte de la Petrom si de la Real, card Gima si cred ca daca perseverez mai gasesc eu ceva :) Si chiar le folosesc!

Apropos de asta, o rubrica din NY Times se numeste Wife/Mother/Worker/Spy. I bet she's got more cards than I've got :)

Tren Alta Velocidad intre Barcelona si Madrid, acum numai 2h30! Domnul Valls din partea companiei spaniole de cale ferata prezice ca in putin timp toate distantele europene mai mici de 1200 km vor fi parcurse cu trenul. De altfel se si lucreaza la o linie Barcelona-Paris. Pe cand Bucuresti-Viena in doar 4 ore?:)

In general oamenii nu prea agreeaza comparatia cu porcinele. Sunt gata sa sochez. In cartile pentru copii scrise de Ian Falconer, columnist si la New Yorker, personajul principal, porcusorul Olivia, imi seamana mult :) Din pacate nu am decat primul volum, asa ca nu am toate argumentele la indemana. Dar totusi merita sa citez din carte:

"This is Olivia, she is good at lots of things:
she is very good at wearing people out, she even wears herself out,
when she gets dressed, she has to try on everything,
on sunny days she likes to go to the beach,
on rainy days, she likes to go to the museum, she heads straight for her favourite picture (in carte e Degas), but there is one painting Olivia just doesn't get (in carte e un Pollock, cata dreptate are!),
when it's time for bed, she's not at all sleepy "Only five books tonight, mummy"she says (si-alege sa citeasca despre Maria Callas, chiar am avut o carte in copilarie pe care-am buchisit-o mult timp)"
Daca personajul va e simpatic, scrieti-i pe olivia.s....., nu, scuze, cautati-l pe site. Ofer recompensa celui care gaseste celelalte volume :)


Last but not least, sa ne intoarcem printre humanoizi: Germania s-a oferit sa cumpere insule grecesti! Oare vrea sa le expuna la Pergamon unde-a dus si poarta din Milet? Un comentariu cu adevarat inteligent si amuzant in articolul lui Cristi Ghinea din DV. Insa nicio referire la soarta turismului bulgar cumparat de germani ...

Comentarii

  1. "When in doubt, wear red."- sound advice fr Olivia, dc îmi amintesc bine.

    Si chiar unul excelent, as adauga! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu