Justificari


Uite, daca mai era nevoie sa adaug ceva la capitolul justificari, here it is de pe The Guardian via ascrie.org

* Do it every day. Make a habit of putting your observations into words and gradually this will become instinct. This is the most important rule of all and, naturally, I don’t follow it.

* Don’t wait for inspiration. Discipline is the key.

* Write what you need to write, not what is currently popular or what you think will sell.

Ah, am citit azi, rasfoind tratatul meu preferat de Psihologie, scris de Drew Westen ca exista doua feluri de inteligenta din punct de vedere operational:
- inteligenta fluida: este cea care ne ajuta sa facem operatii, sa analizam, sa sintetizam, sa completam ceea ce lipseste, sa facem analogii si conexiuni, sa rezolvam teste IQ etc. Aceasta este maxima in tinerete dar pe la mijlocul perioadei adulte (asta inseamn 45 de ani, cred) incepe sa intre intr-un usor declin;
- inteligenta cristalizata: este cea care creste pe tot parcursul vietii pana la varsta a IVa si este alcatuita din toate "conceptele", "ideile", "informatiile"stranse de-a lungul vietii... Adica e un fel de intelepciune, daca am inteles corect.

Tipul asta, Drew Westen, PhD si profesor de Psihologie, actualmente la Atlanta, este si comentator pentru media in psihologie politica si psihologia persuasiunii. Interesting. Am un feeling ca o sa mai revin cu detalii. Vizitati si site-ul lui Westen

Comentarii