What's the big fuss about...


... Kate Moss?

Rasfoiesc Vogue francez, revista aniversara de 90 de ani, si o treime dintre reclame au legatura cu ea. Citesc din cand in cand cate-un blog de fashion si accesez site-urile catorva reviste de specialitate. Kate Moss is everywhere.

Nu vreau sa-i contest frumusetea, originalitatea, versatilitatea, rezistenta in timp. Nu vreau sa o atac cu vreun argument legat de consumul de droguri. Doar ca nu ma prea intereseaza opiniile ei...Doar ca mi se pare ca nimic altceva legat de ea nu este intr-atat de extraordinar incat sa justifice o asemenea popularitate. Bineinteles, in afara de capacitatea ei de a mentine interesul presei si de a vinde. Dar asta-i un circuit care se autointretine.

Da, o privesc cu interes in paginile revistelor si da, inteleg cate ceva despre stilul ei. Dar de aici si pana la "machiaj inspirat de Kate Moss", "TopShop by Kate Moss", gentile Longchamp de Kate Moss, parfumul Kate Moss, reclamele la Balmain, Isabelle Marant, Rimmel... Don't count me in. Mi se pare manipulare si consumerism. Mi se pare un pic prea mult. E ca si cand intreaga populatie feminina de pe planeta este banuita ca ar vrea sa fie Kate Moss. Iar pana la urma Kate Moss nu este nici Marie Curie, nici Meryl Streep. Ok, modific. Nu e nici prima doamna a SUA, nici a Frantei, nici Oprah, nici o cantareata de succes sau vreo actrita de Oscar. E doar o tipa care stie sa se imbrace.

Iar acest post este oximoronic, imi dau bine seama :))) Tocmai vorbind despre Kate Moss va invit sa nu mai vorbim despre Kate Moss :)) Sa ma gandesc la o alternativa

Comentarii