Picasso loveste din nou


Luna februarie e cunoscuta pe piata de arta ca o luna de top. Sotheby's si Christie's scot unele dintre cele mai bune piese la bataie.

Lectura lui Picasso, tablou ce o infatiseaza pe tanara Marie Therese Walter, s-a vandut cu 30 milioane. Tabloul nu a mai fost expus din 1932 pentru ca proprietarii sai nu l-au imprumutat niciodata pentru expozitii re
trospective. Proprietarul care a scos-o la licitatie o detinea din 1996 (hm, 14 an
i... ) Alte tablouri nu si-au depasit pretul estimat sau nu au reusit sa-l atinga iar in acest caz nu au fost vandute.

Din operele inca disponibile, top trei este destul de impresionant isi poate fi consultat pe site. Schitele pentru portretul lui Lucian Freud pictate de Francis Bacon si estimate la 7-9 milioane lire sterline m-au cucerit. Bethsabee si David, doua tablouri de Marc Chagall, imi sunt desemenea dragi.



Daca ne mutam la Christies, vanzarile de miercuri au avut in top o opera apartinand lui Bonnard, cumparata pentru 11 milioane dolari si un Rene Magritte de 7 milioane dolari, la categoriile corespunzatoare. In vanzare se afla in continuare o groaza de piese apartinand numelor mari ale picturii secolului XX.
Farfuria ceramica din imagine este estimata la 1200 dolari si apartine lui Picasso. A fost conceputa in 1948 si face parte dintr-o serie de 100.

Pentru aprox 3000 dolari va putea fi achizitionata si carafa de ceramica alaturata, exemplar dintr-o serie de 300.



Comentarii