Caietele lui Cioran


Mi se pare incredibil cum ratam rand pe rand putinele lucruri pe care le-am putea valorifica in Romania. Cele cateva fire care ne fac cultura interesanta univeral. Este cazul lui Cioran si al caietelor lui Cioran... Pentru putinii care n-au aflat inca Ministerul Culturii nu a participat la licitarea acestora la Paris din lipsa de fonduri sau din lipsa de informare. Sau de fapt din lipsa de interes. Conform lui HRP, Ministerul Culturii avea cunostinta inca din luna februarie despre scoaterea la licitatie a acestor caiete in luna aprilie la Paris, cu ocazia aniversarii centenarului lui Emil Cioran. Alte institutii (BCU, TVR) au aflat cu cateva zile inainte.

Castigatorul licitatiei este avocatul George Brailoiu, seful KDF Energy, care a cumparat intregul lot cu aproximativ 400.000 euro. Acesta a anuntat ca si-a indeplinit o dorinta si ca va dona obiectele statului roman.

O lectie pe care probabil statul roman, asemenea unui elev corigent oricum, asezat in ultima banca si preocupat de lipirea gumei de mestecat pe scaunul colegului din fata, o va rata si de aceasta data.

Comentarii

  1. Luca Niculescu de la RFI prezintă licitaţia absolut savuros.

    Academia Română vrea să-l decoreze pe Brăiloiu. (?!?!?!) Ar fi distractiv ca după tot tam-tam-ul ăsta patriotard (donaţii, decoraţii, pupat toţi Piaţa Independenţii) omul să se răzgândească şi să păstreze manuscrisele (sau să ceară un milion pe ele, ca să facă "un ce profit")...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit relatarea si e intr-adevar savuroasa

    Si-apoi acum s-a trecut la de unde avea Laurence Tacou manuscrisele...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu