La Parisienne

"Fericirea este sa continuam sa ne dorim ceea ce avem deja". Cu aceasta fraza din Sf. Augustin isi incheie Ines de la Fressange discutia cu reporterii de la Paris Match la putin timp de la lansarea cartii (mai degraba ghidului) La Parisienne.

Am mai rasfoit/citit/vazut ghiduri despre cum sa te imbraci si sa ai stil insa niciunul nu m-a facut sa abordez subiectul asta (frivol) pe blog. La Parisienne a reusit insa sa ma determine sa scriu despre el.

De ce? In primul rand, o chestie de imagine personala. Ines spune ca pariziencele sunt snoabe si o recunosc, au nu numai stil ci si indrazneala pentru ca indraznesc mereu sa creada ca se pricep sa se imbrace mai bine decat ar sti sa o faca designerii insisi (de asta, nu opteaza niciodata pentru total look) ba chiar "daca se hotarasc sa cumpere aceasta carte, o achizitioneaza sustinand ca fac un cadou cuiva". Guilty as charged! M-am recunoscut. Penitenta: sa scriu despre carte pe blog.

In al doilea rand, asa cum spune si textul, La Parisienne nu e un ghid despre cum sa te imbraci ci despre cum sa duci o viata cu stil (de parizianca). Iar asta nu inseamna sa achizitionezi obiecte. Astea inseamna sa cumperi doar ceea ce iti este necesar, sa fie de buna calitate si sa asociezi cu stil dar inseamna si sa mananci bine, gustos, sanatos, gastronomic, sa vezi expozitiile/galeriile/muzeele cele mai interesante, sa iti decorezi casa cu bun gust (ok, asta e relativ), sa zicem cu stil, sa iti invitit prietenii in ea, sa iti educi bine copiii si sa iubesti viata si frumosul. De altfel numai o treime este dedicata imbracamintii si frumusetii corporale, restul este bine documentat cu adrese si sfaturi referitoare la design interior, copii, gastronomie si arta. Recomandarile sunt simpatice iar multe dintre ele pot fi accesibile (Ikea, Zara, Gap, musee Rodin, Palais du Tokyo ca exemple ilustrative).

Cand era sa ma razgandesc? Cand am citit paragraful in care spune ca parizianca isi cumpara multe carti dar nu le citeste niciodata pentru ca nu are timp. Insa am dat pagina repede :)

Nu tanjesc sa fiu parizianca insa imi doresc sa traiesc frumos. Iar cateva recomandari din ghidul asta s-ar putea sa fie folositoare. In plus, imi place definitia fericirii din interviul de mai sus. Daca toate astea suna promitator si pentru voi, e de ajuns, rasfoiti intr-o seara, obosite, La Parisienne sau intr-o dimineata cu cafea si croissant!

Comentarii