Condus ecologic

Am scris asa de mult despre masini si condus in ultimul timp incat nu ma pot abtine sa evit inca o postare noua. Asta pentru ca am vazut o groaza de informatii despre ce mai face Audi.

Credeam ca nimic nu-mi poate diminua pasiunea fara speranta pentru BMW seria 6 (fara speranta = ceva ce nu-ti poti cumpara, daca mai e nevoie de precizari) si Audi a aparut acum vreun an-doi cu frumosul lor Audi A5 care mi-e greu sa recunosc dar a devansat BMW-ul in categoria mea de referinta la masini sport.


Si pentru ca Audi e foarte combativa in ultimul timp (cred ca si Q5-ul, desi lansat dupa variantele omoloage de la BMW si Mercedes, a avut vanzari foarte bune; personal nu l-am putut admira o vreme pentru ca varianta alba+geamuri fumurii+manele impanzise Bucurestiul...acum sunt mai concesiva), va propun 3 variante de prototipuri.
Daca vreti sa fiti ecologisti si bugetul va permite sa cumparati o masina si frumoasa si ecologica, iata cum va arata varianta lor prezentata la Targurile de Masini in ultimii 2 ani si propusa pentru 2012 - Audi Etron 2.0 Motoarele sunt racite cu lichid si au aprox 75kW(102 CP) fiecare. Timpul de acceleratie de la 0 la 100km/h este de 5.9 secunde. Are nevoie de inca 5.1 secunde sa ajunga la 120km/h. Mult :) Pretul in varianta din poza ajunge pe la 150.000 dolari... Hm :(



Daca vreti ceva mai modest de oras si de pus in priza atunci din 2013 puteti achizitiona Audi Urban care se va produce doar in 999 exemplare. Are doua motoare electrice cu 20 cai putere si 47 Nm si o baterie pe litium-ion. Timpul de acceleratie de la 0 la 100 km/h este de 6 secunde, iar viteza maxima poate ajunge la 100 km/h. Insa Urban se afla printre liderii din coada clasamentului cu cei doar 73 de km de autonomie a bateriei care insa necesita doar 20 de minute de reincarcare. S-ar parea ca pentru a incuraja distributia modelelor electrice pretul este de 9999 euro (how about 4000 euros?)

Daca nu v-ati putut hotari pentru niciunul din modelele de mai sus si aveti tot 9999 de euro de cheltuit pe o masina, nu e nicio problema. Exista un model potrivit: Audi Union. Si, cred ca sunteti de acord, e foarte frumoasa. Motorul electric propulsează roţile din spate cu ajutorul energiei stocate în bateria litium-ion, având o putere de 1,5 CP şi un cuplu de 40 Nm. Acesta permite vehiculului să atingă o viteză maximă de 30 km/h. Are un singur defect de care, poate, v-ati prins deja. E de JUCARIE!

Comentarii