2012 -alegerile social media

Urmeaza un an electoral: alegeri parlamentare in Romania (intr-o zi de duminica la sfarsitul anului :) precizie ca de obicei in calendarul politic), alegeri prezidentiale in Rusia (4 martie), SUA (6 noiembrie) si Franta (22 aprilie si 6 mai). Ele vor redefini harta politica a lumii pentru urmatorii 4-6 ani...

Dat fiind avantul pe care l-au luat social media in ultimii ani, dat fiind ca revolutiile de anul trecut s-au petrecut pe Twitter si Facebook, data fiind experienta primaverii arabe, se pare ca alegerile din 2012 vor fi social media...sau nu vor fi deloc.

Mi se pare foarte interesant ca fenomen faptul ca, din pozitia aceasta, poti sa iti aduci contributia la o noua configuratie mondiala. Mi se pare un proiect foarte stimulant pentru bloggeri... Apoi depinde de credibilitatea pe care si-au castigat-o in timp... depinde de modul cum inteleg sa interpreteze si sa analizeze evenimentele politice... depinde de cum inteleg sa isi pastreze obiectivitatea... Dar exista fara indoiala un potential enorm. Cred ca alegerile 2012 vor fi adevarata campanie a bloggerilor, adevarata lor sansa de a contribui la o lume mai buna... Sau nu.


Comentarii