Vanez pirati

There are 7 billion people in the world, more or less, and that makes me feel very small... spune vocea lui Katie Mehlua venita parca dintr-o alta lume special sa te conduca intr-un spatiu al asteptarilor eterne. Pe cele nine million bicycles in Beijing.

Mintea mi s-a parut mereu un lucru fascinant. De altfel era probabil de asteptat de la cineva care a facut psihologia. Cand eram mica voiam sa devin Neghinita sa pot intra in urechile altora si sa le pot asculta gandurile. Fascinatia asta pentru interiorul uman nu s-a schimbat cu timpul. Si acum imi place sa descopar oamenii pana la ultima lor reduta si am o bucurie speciala de fiecare data cand mai cade cate o bariera...

Dar mi-ar placea sa stiu mai bine cum functioneaza si propria mea minte. Sa descopar prin ce resort vocea lui Katie Mehlua reuseste sa ma faca sa vad cum se deschid portile. De ce melodiile ei sunt uneori ca un voiaj prin propriul meu Oras Interzis pornind dintr-un Tienanmen coplesitor... In ce loc special din noi sta puterea asta de a vibra prin muzica? De ce e o cheie catre multe suflete? M-am uitat de multe ori la oameni pe melodiile care le plac: in momentul acela special, au o lumina pe chip, storurile sunt deschise si poti sa vezi dincolo de social. Iar cand muzica se conjuga cu versurile, armura le devine transparenta... Cum a fost creata astfel? Un fel de cheie a tuturor Oraselor Interzise? Un fel de poveste nescrisa despre vulnerabilitatea noastra a tuturor? Oare daca ii observ pe ascuns se numeste ca vanez piratii, partea ascunsa a fiintei lor?

Comentarii

  1. Citisem cândva o teorie cum că omul a fost muzical înainte să capete limbaj. Ne naștem foarte muzicali, și uităm rapid să fim astfel, ca să putem căpăta darul abstractizării și al limbajului. Probabil că muzica a însemnat cândva mult mai mult decât înseamnă acum: nu era doar o poartă către Orașul Interzis, ci era marea poartă a cetății, cu tot traficul și zgomotul și viața mișcătoare aferentă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar fi fost frumos sa putem pastra doua daruri independente. Probabil ca doar pentru adevaratii melomani muzica a mai ramas acum marea poarta a cetatii...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu