La treaba!

Birourile Google de la Zurich
Nu stiu cat timp liber ati avut zilele astea dar presupun ca... v-ati facut macar un pic. Presupun ca ati stat macar un pic cu familia de Craciun si ca ati petrecut cu prietenii de Revelion si/sau de Anul Nou. Sau invers...

Maine incepe activitatea, cel putin pentru mine...

Sunt deja cateva luni bune de cand ma intorc acasa seara de seara obosita, cu tot mai putina energie. Si asta desi imi place ceea ce fac. Planurile colaterale (tot profesionale) sunt amanate la nesfarsit, mai castiga timp cate o activitate personala din dorinta de echilibru. Probabil ca multi dintre voi recunosc fenomenul. Presupun ca oboseala asta cronica este intalnita tot mai des in randul tot mai multor profesii. Petrecem mult timp acolo unde ne desfasuram activitatea si, pe masura ce oboseala se aduna, dam tot mai putin randament, producem tot mai putin (cantitativ, calitativ, creativ, cum vreti) in timpul acesta la care ne referim. Iar dimineata eu una ma trezesc mai mereu intrebandu-ma cand ajung sa dorm iar :)

Vreau sa va propun sa ne odihnim bine in seara asta si maine sa incepem cu dreptul. Cu entuziasm, cu zambetul pe buze, cu dorinta de a face din 2012 tot ceea ce ne-am propus. Faceti-va (si)  mai frumosi, harnici, politicosi, calzi decat de obicei... Poate intr-un mod misterios gasim formula prin care entuziasmul asta va tine tot anul... Abracadabra! In realitate, nu e chiar un mister: o viata echilibrata, cu odihna si mancare sanatoasa, fara excese, cu un pic de sport si cu disciplina in munca conduce la succes. Mai ales daca se poate cu rutina fara rutina... Adica mai degraba cu ritualuri pro-eficienta dar lipsite de repetitivitatea plicticoasa a zilelor fara imaginatie. Exista si cel putin o companie care se ocupa sa faca din locul de munca un mediu prietenos si distractiv. Si exista o alta care a aplicat spiritul ludic in designul interior al birourilor (vezi foto)  Dar nici nu e neaparat nevoie de ele. Probabil ca resursele sunt in noi. Si in entuziasmul nostru de a ne locui pe noi insine atunci cand ziua de munca se termina.

La treaba maine... sa fim toti ca Fat frumos: sa reusim intr-o zi cat altii intr-o luna!:))))

Comentarii