Adevaratul 2 martie

De doi ani de zile, m-am obisnuit ca, pe la inceputul lui martie, sa scriu un post inspirational despre primavara si cum infloreste ea in sufletul/mintea mea etc. Anul asta primele doua saptamani de martie au fost infioratoare (poate exceptand weekendul): de 1 martie am terminat la ora 1 (da, 1 a.m, nu 13.00), pe 2 martie m-am bucurat ca am terminat la ora 21 dar am ajuns acasa evident epuizata... saptamana care a urmat a fost la fel. Norocul meu a fost ca pregatisem din timp postarile pentru 8 martie asa ca ele si-au urmat traiectoria fireasca... compensand reala mea absenta.

Inceputul meu de primavara n-a avut pic de soare (poate doar raza care se zareste din fereastra minuscula de la bloc sau prin culoarul nu prea estetic al sectiei, printre saloane). In weekendul asta, in schimb, am simtit ca a venit primavara...(aici incepe postul inspirational:) )

Mai mereu insightul mi se intampla dimineata, nu foarte devreme, cand soarele incepe sa incalzeasca si sa astearna lumina aceea de primavara. De data aceasta, era sambata si, in sfarsit, recuperasem o parte din deficitul de somn. Pusesem muzica in masina... si am simtit ca reincep sa imi vina ideile, paralizate in saptamanile anterioare de nesomn... Si mi-am zis "s-a facut primavara"... Mai timid poate decat in alte dati.

Pentru inspiratie am nevoie de somn si de soare. Dati-mi soare si somn suficient... si pot sa rastorn universul. Sa rad, sa dansez pana in zori, sa iubesc, sa scriu toate cartile care-mi locuiesc mintea, si toate planurile stiintifice publicabile in urmatorul an, sa rezolv toate cazurile, sa vizitez toate orasele lumii... si sa vad clar frumusetea si realitatea deopotriva. Sa vina primavara, zic, si-un buchet de lalele mov!

Comentarii

  1. De ce esti singura? In toate trairile, sentimentele, visele, sperantele tale esti foarte solitara. Poate doar blogul iti mai tine de urat. Am senzatia ca iti plac doar lucruri aflate la oarece distanta de tine iar lucruri (persoane) pe care efectiv sa le atingi in special cu sufletul lipsesc. Iubire, maternitate, pereche sunt doar la modul impersonal? Esti un fenomen ... interesant.Sau poate esti foarte discreta? Foarte.

    RăspundețiȘtergere
  2. As alege mai degraba discretia :) Pana la urma scopul blogului nu este sa deschid jaluzelele si usile casei mele, sa-mi povestesc sertarele si dulapurile, sa-mi spal si sa-mi usuc rufele... Cateodata mai scapa vreun detaliu dar incerc sa nu dau din casa

    Pe de alta parte incerc sa vorbesc despre viata in orice ipostaza, despre modul cum vad eu lumea, despre lucrurile care imi plac. Mai degraba acesta e scopul blogului "develop an interest in life as you see it", cum spunea cineva la concurs, sau as I see it :)

    RăspundețiȘtergere
  3. anonim,permite-mi mie celui care am propus develop an interest in life etc. sa te vizionez in duo usor baptist,usor supraponderal si cu o inclinatie vizibila catre onanie!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu