Fotografia presedintelui

E greu de imaginat ca o fotografie decenta, un portret, poate face atata galagie politica. Presedintii Statelor Unite si Frantei sunt probabil pe primele locuri :)

Cand Michelle Obama s-a instalat la Casa Alba, fotografia oficiala o reprezenta intr-o rochie neagra cu un colier de perle, un decolteu decent dar fara maneci (nu cu bretele). A fost prima fotografie oficiala a unei doamne presedinte intr-o rochie fara maneci...ceea ce bineinteles a generat un scandal.

Acum este insa momentul presedintelui francez, Francois Hollande, sa-si aleaga fotograful astfel incat sa fie imortalizat printre presedintii celei de-a 5-a Republici. L-a ales pe Raymond Depardon, fotograf si cineast francez care nu e, de felul lui, un portretist. Fotografia va fi realizata in gradinile Elysee-ului spre deosebire de cea a lui Sarkozy care-l infatisa in biblioteca langa steagul francez si cel european (autor: Philip Warrin).

Ironia este ca Hollande, socialistul, a ales sa pozeze in gradinile Elysee-ului ca si Chirac, reprezentant al dreptei, in timp ce Sarkozy, UMP-istul, a pozat in fata bibliotecii precum stangistul Miterrand. Asadar fotografia presedintelui nu are culoare politica...

Comentarii