Teen age days

Am avut in jur trei (pre)adolescenti zilele astea (iar ma cearta H. ca dau din casa :)))) ) asa ca a fost o ocazie sa imi aduc aminte diferite detalii de pe la varsta de 13-14 ani...

E o perioada care mi s-a fixat tare bine in minte, dificila poate (mom and dad, daca vreti sa comentati pe aici nu spuneti chiar tot :) ) dar extrem de bogata, de frumoasa... Hai sa va povestesc unele lucruri mai light:

1. Este perioada in care am inceput sa calatoresc... Imi dorisem atat de mult sa ies din tara in perioda aceea saraca post revolutionara incat, odata imbarcata in autocarul care ne ducea spre Franta, lumea a devenit a mea. Retineam orice detaliu, exploram orice coltisor... ma informasem putin dinainte (nu exista Internet pe vremea aia) insa ma informam asiduu pe parcurs. Cred ca, la peste un deceniu distanta (hm, aproape doua), sunt inca in stare sa vorbesc despre obiectivele turistice din micul Reims.

2. Revista mea preferata era Jeune & Jolie... Nu mai stiu cum am descoperit-o: foarte posibil tot in Franta, daca nu cumva in standul de presa de la biblioteca Institutului Francez. De aceea, eram mai curand boho-chic pe la inceputurile cautarilor mele vestimentare. Da, boho-chic dar nu grunge, un alt stil promovat de revista. Din 6 ianuarie 2010, icoana adolescentei mele nu mai exista... Grupul Lagardere a suprimat publicatia dupa 22 de ani de activitate. Suplimentele J&J erau pline de miracole: am avut astfel primul meu cercel in nas pe care l-am purtat zilnic in timpul vacantei de vara, impotriva vointei vadite a bunicii mele care il numea 'belciug'. Asta nu m-a facut decat foarte mandra de mica mea excentricitate... Deh, deveneam eu... Ce sa spun, cu timpul accesoriile s-au rafinat, s-au diversificat dar au inca ceva din acea excentricitate cautata: pistoale aurii, ingerasi, palarii de cowboy, elefanti, they are all mine :) Oh, sa nu uit, citind J&J, aceasta biblie a pubertatii :)), am invatat limba franceza, mai ales pe cea neliterara...

3. Ascultam Radio Contact, mai ales topul lui Cristi Snebli caruia ii scriam cateodata cu varianta mea de top. aveam casete inregistrate cu melodiile care imi placeau (da, casete!, nu va mai frecati la ochi)... si imi placeau destul cei de la The cure, si Army of lovers, si Right said fred :) I'm too sexy for your party, too sexy for your party yeah :)

Cat am avut 13ani imi amintesc ca n-am citit nimic (poate doar indigestul Nicoara Potcoava) insa la 14 pofta de citit a revenit subit... Nu pot gasi explicatie dar a fost an sabatic :))

Gata, ma opresc din istorisirile astea hilare. E randul vostru, sunteti bineveniti :)

Comentarii

Trimiteți un comentariu