Objects of desire

Memento mori de Animal fabuleux. Varianta din stanga este
realizata cu foita de aur.  Prefer varianta din dreapta, cred.
Vine Craciunul, casa respira a sarbatoare... Am schimbat un pic cromatica livingului ca sa ii dau tusa aceea hibernala iar, pe langa coffee table, stau evident si reviste de decoratiuni interioare... Asa ca pot sa visez privind interioarele altora (ei, da, avem cu toti un coté voyeurist)... sau contempland obiecte care mi-ar placea sa existe in casa mea.

Well, Animal fabuleux a scos acum vreo doi ani o colectie de farfurii de perete intr-un stil epurat, modern, ironic si decalat numita Memento Mori (foto stanga sus) In acelasi timp si colectia ceva mai recenta Buisson Ardent e interesanta si extrem de decorativa.

Fornasetti sunt deja niste clasici si niste adevarati manieristi :) (foto dreapta). Imi plac mult modelele mai putin traditionale. Am vazut de cateva ori pe site-urile de licitatii modele mai vechi si extrem de surprinzatoare. Colectionarii sunt insa cu ochii pe ele asa ca, indiferent de cat de bun e pretul de pornire, el va urca. De asemenea, faceti abstractie de pretul neatragator al farfuriilor si plimbati-va gratis pe site-ul lor, mai ales daca aveti flash-ul instalat. Mi se pare inspiring in special pentru cei cu veleitati de web-designeri. Intro-ul e de milioane :)

La fel si citatul din Piero Fornasetti: “Dear contemporaries, don’t you realise how different we are? Although I depict you as equals and like the ancients you never change.” Piero Fornasetti

Si o descoperire mai noua: Rory Dobner pe care probabil adevaratii vanatori de obiecte design il cunosteau deja. Imi pare insa destul de inspirat de stilul Fornasetti in special in seria de pisici. Ceea ce nu inseamna ca as refuza o farfurie Rory Dobner :D
Rory Dobner Monocle Cheshire Cat Perfect Plate

Rory Dobner Monocle Cheshire Cat Perfect Plate (clipped to polyvore.com)

Poate insa la final reusesc sa va surprind cu o propunere venita din Portugalia. Compania lor de portelanuri, Vista alegre, ce dateaza din 1824, realizeaza colaborari cu artisti plastici pentru colectii limitate. Este cazul Armandei Passos care a realizat 500 de exemplare numerotate din vazele prezentate mai jos. De ce nu si o farfurie?:)

Comentarii


  1. Mi-a placut articolul tau si cred ca ilustratiile sunt foarte bunesi in concordanta cu textul.Denota o buna cunoastere a picturii contemporane mai ales straine.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu