Why don't you...

... gata! e decembrie... ne retragem infrigurati pe la casele noastre, punem ordine in toate, cautam brazi, montam instalatiile si luminile, planificam zilele libere, stabilim meniurile, cumparam cadourile, bem serile cate un vin cald sau cate o ciocolata calda, bifam in calendar cea mai scurta zi a anului, scoatem pufoaicele... si asa a mai trecut un an.

Cand privesc in urma si nu pot sa plasez o amintire vaga pe linia cronologica, inseamna ca timpul a curs monoton. Ca n-am stiut sa ii dau semnificatie... Am avut ani intregi in care n-am apucat sa ma bucur de primavara din motive profesionale. Si probabil vor mai exista... Realizam doar la un moment dat cu un gand acut, punctiform ca e 1 martie. Sau 1 aprilie sau, mai grav, 1 mai.

Una din functiile blogului acesta este faptul ca, in pofida vitezei cu care ma vad silita sa scriu uneori, da semnificatie, te face sa constientizezi anotimpul, momentul, evenimentele, starea de spirit. Iar timpul trece altfel.

Asa ca, inspirata de rubrica lui Diane Vreeland, astazi va propun un Why don't you? pentru a evita trecerea monotona a anilor. Ah, si promit ca nu va sugerez diamante roz in toate formele...

1. faci un bilant la sfarsitul anului cu cate intalniri/conversatii semnificative ai avut in anul care a trecut?
2. alegi sa pregatesti masa in culorile anotimpului: supa-crema de dovleac si vin rosu, toamna; carbonara si boules-de-neige, iarna; salata verde, piure de spanac si suc de kiwi, primavara; inghetata de vanilie si rom intr-un pepene galben, vara?
3. rearanjezi altfel de sarbatori livingul casei tale?
4. cauti la anticariat o revista din anul nasterii tale?
5. confectionezi/creezi/imaginezi cadouri pentru prieteni cu ocazia zilelor lor de nastere?
6. planifici o vacanta pe care ti-o doresti cu adevarat intr-un loc din lume la a carui rezonanta visezi din copilarie?
7. recitesti o carte care ti-a placut mai demult?
8. organizezi o cina eleganta, chiar daca e doar pentru familie?
9. te imbraci cu grija de fiecare data cand mergi la teatru/opera? cu siguranta vei avea senzatia ca se intampla ceva special...
10. incerci sa faci ceva despre care crezi ca nu iti place fara sa fi incercat vreodata?
11. urmezi un curs la Coursera?
12. tii un mic jurnal?

PS. Foto e afisul filmului dedicat lui Diane Vreeland de catre nora ei (daca am inteles bine). The eye has to travel - ce titlu minunat :)

Comentarii