Le Magazine Littéraire si un smoothy

In Le Magazine Littéraire a aparut un vast material despre scriitorii romani care  vor fi (re)prezentati publicului francez cu ocazia Salon du Livre. Materialul i se datoreaza in buna parte Laurei Hinckel, cea care semneaza o parte importanta a textului dar si cateva traduceri ale autorilor mentionati.

Mai mult, in librarii se gasesc cartile autorilor romani cu o banda de hartie rosie pe deasupra, banda pe care se mentioneaza faptul ca sunt parte din selectia Salon du Livre 2013.

Eu insami am cumparat mai multe astfel de carti pentru ca mi se par un cadou splendid pentru prietenii francezi despre care stiu ca sunt cititori. Indraznesc chiar sa va sugerez sa faceti acelasi lucru daca traiti sau calatoriti intr-o tara francofona si aveti un Fnac sau un Sauramps la dispozitie. E o modalitate tare simpla si frumoasa de a sustine cultura romana si scriitorii ei.

Nu mai vorbesc de faptul ca, intr-o perioada in care s-a tot auzit in mod neplacut despre Romania (ba carnea de cal, ba criza politica etc), sunt mandra ca aparem pe prima pagina a unei reviste de literatura. Si ca scriitorii nostri vor deveni mai cunoscuti unui public ceva mai larg. Cred ca acest Salon du livre a fost un real efort de diplomatie culturala asa ca tin sa ii multumesc Laurei Hinkel, Katiei Danila si tuturor celor care au contribuit (in sens pozitiv!!!:) ) din fostul sau actualul (?) ICR.

***
In paharul din dreapta este un smoothy de portocala, banana si lapte de ovaz dupa reteta si cu ustensilele de la tatal meu. A fost sanatos si delicios si a acompaniat perfect momentul de placere generat de lectura.

***
Si nu uitati de primul concurs...

Comentarii