Vienna calling

Weekendul trecut a fost Congresul European de Cancer 2015 (#ECC015) la Viena. Din doi in doi ani, asociatiile europene ale diferitelor specialitati implicate in tratamentul cancerului - oncologi medicali, chirurgi oncologi, radioterapeuti, senologi, cercetatori etc - dar si asociatii de pacienti, spre exemplu European Cancer Patient Coalition, organizeaza impreuna congresul de specialitate. Pentru a avea un ordin de marime, in urma cu doi ani la Amsterdam la #ECC2013 (unde am fost prezenta cu un poster) au venit nu mai putin de 16.000 de participanti. N-am estimarile din acest an dar dupa forfota de pe coridoarele Vienna Messe banuiesc ca numarul a ramas constant.

Noutatile cele mai importante au venit din domeniul cancerului renal, al melanomului si al cancerului pulmonar. In digestiv au fost mai putine descoperiri de schimbat paradigme. Am avut insa onoarea sa imi prezint rezutatele privind scorul de predictie al complicatiilor majore in chirurgia robotica la sesiunea orala de Chirurgie Oncologica si probabil ca a fost una dintre cele mai prestigioase prezentari ale mele de pana acum desi am mai vorbit de la tribune din Franta, Japonia, Germania etc. Caracterul multidisciplinar al intalnirii si ideea constanta de performanta aflata in subtextul programului precum si dorinta de a concura cu ASCO (American Society of Clinical Oncology) care organizeaza o data pe an in SUA un eveniment major pentru oncologii clinicieni din toata lumea au fost elementele care au pus mai multa presiune dar au adus si ceva extra-bucurie.

Calitatea profesionala se construieste treptat si temeinic chiar daca uneori esti grabit si ai vrea sa zbori. Asa ca versurile melodiei lui Billy Joel - Vienna s-au potrivit mai mult ca oricand :)))

Dincolo de ceea ce este legat strict de continutul stiintific al congresului, #ECC2015 a fost un moment important pentru mentorship, construit retele profesionale si retele colaborative (si sper sa am mai multe noutati din domeniul acesta intr-un an).

Bineinteles, a fost si o ocazie de revizitat locuri dragi din Viena, atatea cate au incaput printre sesiunile foarte incarcate. Elixirul dragostei la Opera, intr-o productie mai veche si o interpretare noua dar prea putin emotionanta, Munch si Perjovschi la Albertina (probabil ca voi reveni cu un post despre expozitia cu Munch, a fost minunata), mandeltarte si cafea la Demel, plimbari pe jos pe Kartner si pe Graben si in Volkspark... Parca tot sejurul am cautat decoratiile de Craciun din ultima noastra excursie acolo, acum vreo 6 ani. Nu e inca momentul pentru ele dar a fost un sejur cu spiritul Craciunului in el...


Slow down you crazy child
You're so ambitious for a juvenile
But then if you're so smart tell me,
Why are you still so afraid? (mmmmm)

Where's the fire, what's the hurry about?
You better cool it off before you burn it out
You got so much to do and only
So many hours in a day (Ay)

But you know that when the truth is told
That you can get what you want
Or you can just get old
You're gonna kick off before you even get halfway through (Oooh)
When will you realize... Vienna waits for you?

Slow down you're doing fine
You can't be everything you want to be before your time
Although it's so romantic on the borderline tonight (tonight)

Comentarii

  1. Cata munca e in spate ca sa prezinti o lucrare ! Acolo nu are trecere plagiatul sau copiatul fara ghilimele.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu