Cealalta femeie

La un moment dat am pus pe blog The other woman de Nina Simone...si am promis ca revin

Ma gandeam si azi in torpoarea asta de iarna ca lumea e atat de diversa si situatiile de viata sunt aproape infinite iar moralitatea o limita fina propusa de lege, de religie sau de propria constiinta. Si cateodata legile sufletului nu se potrivesc cu legile omului. Totul e doar un joc de perspective.

"The other woman is perfect where her rival fails/She's never seen with pin curls in her hair...There're never toys that's scattered everywhere"

E doar un joc al aparentelor. Femeia de acasa e femeia pe care o cunosti bine si pe care uneori uiti sa o mai privesti ca pe o femeie. Citeam pe Facebook azi - la Mindruta? - ca asta nu inseamna ca atunci cand iese imbracata frumos, parfumata si machiata ceilalti nu se pot indragosti de ea. Insa femeia cealalta e femeia pe care o vezi mereu impecabila pentru ca intalnirile sunt mereu aranjate, pentru ca fiind poate singura are mereu timp pentru ea, pentru ca, pentru ca... Si daca nu e vazuta niciodata cu biguduri e pentru ca nu exista cineva in casa ei care sa o vada. Dar povestea ei nu e mai putin trista decat a femeii inselate:

"the other woman will always cry her way to sleep and will never have his love to keep"

Sigur ca din perspectiva sotiei nu poti sa ai simpatie pentru "rivala". Dar, din perspectiva spectatorului, poti sa vezi cum trece pe langa tine initial frumoasa, ulterior poate un pic amara, cum ii trec anii si totul e doar o asteptare. Iar el de fapt nu e niciunde, e suspendat undeva intre doua lumi, prea ezitant si moale ca sa aleaga.

Am de multe ori impresia ca atunci cand esti spectator si privesti de la distanta poti sa intelegi toate variantele povestii, sa vezi tragicul fiecarei situatii, sa vezi si bucuria fiecarei ipostaze, sa intelegi chiar si indeciziile celui/celei care ezita sa aleaga. Daca esti protagonist insa dublul standard nu mai poate fi aplicat. Orice dublu standard aducator de avantaje momentane este o viitoare sursa de nefericire pentru cel putin doi din trei protagonisti.

 PS desi am pus coperta de la filmul The other woman nu l-am vazut. L-a vazut cineva?

Comentarii