Proiectul "Jocul orb"

Jocul orb a fost initial doar un roman cu un premiu de debut iar, de aproape doi ani, a devenit si un blog. Continua sa traiasca sub alta forma, a imprumutat o alta identitate pentru a supravietui efemeritatii. Stiu ca noua sa forma este la fel de trecatoare daca ne gandim ca durata de viata a unui link pe facebook este in medie de o ora, daca ne gandim ca peste un cuvant scris in spatiul virtual se asterne probabil mai repede uitarea decat peste un cuvant publicat. Dar, in incercarea de a-l face sa supravietuiasca,  as vrea sa va spun ca jocul orb este jocul intalnirilor prin cuvinte dar este si o modalitate de cautare a unei identitati la marginea dialogului cu ceilalti.

Din acest motiv, va voi propune, din cand in cand, cateva interviuri cu oameni care cunosc mai bine notiunea de identitate, care au explorat mai in profunzime natura umana, oamenii, caile de a accede la ceea ce suntem, tipurile de identitate.

Primul interviu din aceasta serie este in pregatire dar va rog sa-mi propuneti oameni, personalitati sau personaje cu care am putea face interviuri reale sau virtuale despre ceea ce suntem.

Va multumesc si astept propunerile voastre!

Comentarii

 1. pai nu stiu un psiholog/psihiatru, un filosof...ai tinte inalte!:)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, da, o idee buna... Sa vedem, sa vedem, ne gandim la nume!

   Ștergere
 2. Nu ii alege pe toți dintre așa-zisele elite. Semnificatiile nu sunt mostenirea nimănui si nu vin adeseori din titluri.

  Mi s-ar pare interesant sa elaborezi câteva întrebări destul de generale si importante la care sa răspundă atât personalități cât si oameni simpli fără acces la internet/informatia mainstream- bineinteles ca nu sugerez sa intervievezi betivul satului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, corect...
   Pe de o parte nici nu stiu cat de dispuse sunt asa zisele elite sa raspunda unui sondaj pe blog - ar fi simpatic sa fie, pe de alta parte imi face placere sa descopar oameni noi, cu un punct de vedere proaspat si nemediat integral de eruditie.

   Sa vedem ce va iesi. Oricum proiectul Jocul Orb va dura...Probabil ca va lua timp sa adun si sa public raspunsurile...dar pe masura ce am noi materiale le voi publica. Printre materialele obisnuite, cvasi-zilnice :)

   Multumesc de sugestii!

   Ștergere
 3. Aurora Liiceanu,o doamna desavarsita pe care rad o vad iesind in public din pacate.Catre dansa se duce recomandarea mea.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Pare o propunere interesanta. Mai vizez un psiholog care a publicat despre identitate si self dar e posibil ca dna Liiceanu, in cazul in care va raspunde, sa vina cu o abordare diferita. Multumesc.

   Ștergere

Trimiteți un comentariu