Timeline

Daca ar fi sa va desenati viata, cum ar arata timeline-ul vostru? Realizat dupa modelul istoriei dinozaurilor sau dupa modelul i Phone-ului aici atasate... Nu e niciun apropo :)

Daca vom realiza schemele astea peste 20 de ani, cum vor arata? Daca ar trebui sa le populam cu oamenii care ne populeaza viata? adica aceia care sunt cu adevarat prezenti... Nu stiu, significant other, copii, parinti, prieteni foarte apropiati, colegi, sefi...

In momentul unei mari schimbari, exista mereu doua fatete ale viitorului: simplist spus, una are a smiling face, cealalta a crying face. O prietena de a mea mi-a spus ieri ca s-a separat de sotul ei cu care era de 25 de ani si cu care are trei copii. O facuse privind spre smiling face-ul zilei de maine pentru ca de vreo 3-5 ani nu mai existau ca si cuplu. De indata ce a eliberat casa de prezenta celuilalt, crying face-ul viitorului a inceput sa i se arate. Are indoieli mai ales ca sotul ei nu isi dorea neaparat finalul asta... Desi tot ce isi propusese era sa se regaseasca, acum nu se mai poate identifica printre atatea ramasite. Totul poarta amprenta, mirosul, personalitatea trecutului.

N-am niciun fel de autoritate sa ii spun daca e bine sau rau ceea ce a facut. Stiu sigur ca nu are cum sa o gaseasca pe fetiscana de acum 25 de ani. Dar ar putea sa regaseasca persoana fermecatoare pe care eu o vad in fiecare zi si care sta pitulata si tremuranda intr-un colt al sufletului ei, iesind doar atunci cand se simte bine protejata. De indata ce terenul e instabil se refugiaza inapoi, trimida si tulburata de disconfort.

Este incredibil cum imaginea asta nu poti sa o ai decat din afara. Atunci cand tu esti cel in cauza, nu poti sa ai viziunea de ansamblu asupra propriei tale personalitati, asupra propriei tale vieti. Si la ce ti-ar folosi? Poate doar sa stii cum sa iti dai incredere... Cand ne privim in oglinda, tot ce vedem sunt un fel de homunculusi senzitivi ai propriei noastre fiinte.

Sper ca prietenei mele sa ii fie bine... Nu stiu cum sa ii explic, si poate nici nu are importanta in momentul de fata pentru sufletul ei tulburat, ca smiling/crying face-ul viitorului e partial in mainile ei. Ii voi face cadou o carte si profit, desi nu poate citi aceste randuri, sa ii dedic o melodie...



Comentarii

  1. ai vazut campania autoritatii anti-drog din Israel, pe facebook timeline?
    sintetizeaza foarte bine ce zici tu aici

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu