Ritualuri, echilibru si un martisor

E 1 martie, o zi care in sine reprezinta o suma de ritualuri. Martisoarele primite sau daruite in familie, martisoarele din mediul profesional/social, florile mai odihnite sau mai obosite in functie de interesul investit si de capacitatea de organizare, simbolistica de primavara a snurului alb-rosu... Trebuie ca toate astea sunt impregnate pe undeva prin memoria voastra afectiva. Fie si prin aceea negativa :))

***

Pentru ca marea majoritate a cititorilor acestui blog sunt de sex feminin, astazi le voi acorda mai multa atentie. You, guys, are always welcome, bineinteles, numai ca astazi ma voi concentra pe cititoare :)

Daca tot a venit vorba de doamne si domnisoare, de 1 martie si de ritualuri, cred ca cel mai important ritual e cel pe care l-am invatat de la mama. Ritualul de ingrijire zilnica. Face parte din respectul fata de propria ta persoana sa iti cultivi atu-urile pe termen lung dar face parte si din respectul fata de ceilalti sa le oferi o varianta mereu ingrijita a ta. Nu citi din asta ca pledez pentru excese, pentru rimelul scurs pe obraji la iesirea din piscina sau pe rucsacul plin de 300 de cutii de crema pentru o excursie de o noapte la munte. Dar nici in excesul celalalt nu cred, in ala in care stati acasa mereu in pijama, fara fard, fara crema, fara culoare, fara buna dispozitie.

Lotiunea micelara Ivatherm -
30% apa termala de Herculane
Ca si in celelalte lucruri, cred in echilibru. In gestul simplu de a te demachia in fiecare seara si de a aplica o crema hidratanta potrivita tenului. In gestul simplu de a-ti ingriji pielea dimineata inainte de a aplica machiajul. Si pentru ca toate astea sa se petreaca usor, firesc si sa iti faca si placere, nu numai bine, cred si in informatie... In general stiu ce e nou si testez diverse lucruri, citesc despre 'virtutile' produselor si incerc sa le interpretez critic, facand diferenta (cat se poate) intre ceea ce e reclama si ceea ce e informatie. Iar de cele mai multe ori incerc sa testez inainte sa cumpar si ma orientez din ce in ce mai mult spre produsele de farmacie.

Spre exemplu, atunci cand a aparut apa micelara in gamele de dermatocosmetice (prin 2008-2009?), am cumparat o revista care oferea un sample de apa micelara Ivatherm. Este un inlocuitor de demachiant exceptional, potrivit pentru toate tipurile de ten, fara excesele demachiantului (prea gras) sau ale apei tonice (prea astringent) care se poate aplica si pe fata dar si pe ochi. De atunci folosesc sistematic apa micelara ce inlocuieste 3 produse (demachiantul de fata, tonicul si demachiantul de ochi)

***

Pentru ca imi sunt dragi si pentru ca au produse bazate pe ingrediente romanesti (apa termala de Herculane) pe care le prelucreaza cu tehnologii internationale, am rugat Ivatherm sa ofere martisorul impreuna cu mine la 3 ani de Jocul Orb. Asa ca va invit sa imi povestiti de la cine si cum ati invatat ritualul vostru de ingrijire.

Puteti sa imi scrieti povestea aici in comentarii sau pe blogul vostru cu link catre concursul meu, caz in care imi lasati la comentarii doar linkul la textul vostru. Nu uitati sa existe pe undeva date de contact.

Trei dintre voi vor primi un pachet cu Apa micelara Ivatherm si crema hidratanta pentru ten sensibil Aquafil light Ivatherm. Pana pe 21 martie astept comentariile voastre. Si intre timp dati un Like la pagina de Facebook Ivatherm. Veti descoperi o comunitate de 26000 de fani ai acestor produse. Cred ca asta vorbeste de la sine...dincolo de mandria de a utiliza produse romanesti de calitate.




Comentarii

  1. Mi-am invatat ritualul de ingrijire de la sora mea, ea e profesoara si ca atare ingrijirea chipului e una din prioritatile ei,o data pe saptamana isi facea o masca( eu sunt mai lenesa fac la 2 sapt), crema de zi aplicata dimineata devreme dupa spalatul pe ochi, demachiantul inainte de somn, de cele mai multe cand era deja in pat si un strop de crema de noapte, fiind cu 6 ani mai mare, tot ce facea ea, eu tb sa copiez, ca atare, ritualul de mai sus imi apartine si mie :)!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Olivia,

    Ma incanta sa vad o astfel de postare pe blogul tau. Ivatherm este una dintre gamele pe care le prefer cand trebuie sa cumpar un produs de ingrijire.

    Ritualul de frumusete l-am invatat de la mama.
    Am admirat-o intotdeauna pentru cata atentie acorda tenului, parului, aspectului general. Nu se situeaza in niciuna dintre extremele enuntate de tine si, desi nu foloseste decat rujul, este stralucitaore si frumoasa.
    La vremea la care m-a initiat in ritualul ingrijirii tenului nu existau produsele dermato-cosmetice in Romania, dar mi-a povestit tot ce stia ea despre demachiantul de fata si de ochi, despre lotiunea tonica, despre masti - de cele mai multe ori facute in casa folosind mierea, argila, laptele, sucul de castravete - despre cremele de zi si de noapte, cum le alege, cum le aplica si mai ales cum sa le folosesc eu pentru tenul meu mixt. Apoi mi-a povestit regulile de baza pentru a obtine un machiaj corect si natural.
    Mi s-a parut fascinanta lectia de estetica oferita de mama careia ii multumesc zilnic in gand.

    De-a lungul timpului am folosit diferite produse pentru a-mi rasfata tenul, de la cele medii la cele foarte costisitoare, insa singurele care ma fac sa ma simt bine si al caror efect il pot citi pe tenul meu sunt gamele Ivatherm, Clinique si Bioderma.

    Aceasta este pe scrut povestea ritualului meu. Ii multumesc mamei ca m-a initiat si a suportat financiar alegerile mele cosmetice.

    Tie, Olivia, iti multumesc pentru ca mi-ai oferit posibilitatea sa povestesc astazi ceva frumos despre mama.

    Iti urez o primavara frumoasa si sa ai tot mai multe subiecte interesante pe aceasta pagina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca prin 2003, (cand aveam 20 de ani) am inceput sa am grija in adevaratul sens al cuvantului, de tenul meu. Cele mai multe informatii le-am obtinut cand eram in Italia, de prin reviste si de la emisiunile de la televizor. Atunci am invatat ca fie vara-fie iarna, ziua trebuie sa folosesc o crema hidratanta cu factor de protectie, seara-o crema de noapte si neaparat o crema de ochi. Toate-adaptate tenului meu. Tot atunci am invatat ca un ten curat si demachiat corect e esential, iar exfoliantul trebuie folosit o data pe saptamana.
    Acum s-au mai schimbat putin lucrurile (am implinit de ceva vreme 30 de ani) si recunosc cu mana pe inima ca citesc multe bloguri de unde am invatat o gramada de lucruri bune, despre make-up si ultimele noutati de ingrijire a tenului. Asa am descoperit uleiul de jojoba- bio ce a facut minuni pentru pielea mea uscata iar de cand m-am intors in tara, incerc sa caut produse romanesti ce contin cat mai putini parabeni. Acum, pe langa un ten sanatos vreau sa previn si aparitia ridurilor, asa ca trebuie sa fiu de doua ori mai atenta la ce produse folosesc. Am testat cateva marci romanesti insa produsele Ivaterm recunosc ca nu le-am incercat, cel putin pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Responsabilizarea pentru cum te prezinti infata celorlalti, vine de la bunica mea. O femeie demna si foarte frumoasa, renumita pentru frumusetea ei, (Fusese aleasa sa ofere paine si sare reginei, in muntii Apuseni) Pentru ca vine din interior, consider frumusetea si tineretea femeii, nedependenta de varsta. De aceea nu inteleg de ce operatiile estetice, fillerele,se bucura de atata popularitate; ele rigidizeaza expresia fetei sau chiar o suprima, privand chipul de ceea ce il spiritualizeaza sau inobileaza. Zambetul, muzica, lectura, lipsa invidiei si a trairilor meschine face minuni! >3

    RăspundețiȘtergere
  5. Inclinatia spre cochetarie si o grija aparte le am de la o matusa dein Brasov, ea isi facea masti, folosea creme, mama nu dadea importanta asa mare.
    Rutina mi s-a format in timp culegand informatii si observand pe pielea mea ce mi se potriveste.

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga Olivia, ritualul meu de ingrijire a fost cultivat si studiat de ani de zile-normal primele lectii le am primit din familie, mama si bunica mea au fost exemplu de bun gust si corectitudine pentru mine, a era sa uit si nasa-de la ele am invatat (de la fiecare in parte) cate ceva ,in principal lucruri care se prepara in casa , LESS IS MORE este un fel de slogan in familia mea-si eu, la randul meu ,continui sa ma tin de el;acum dupa ce am descoperit blogurile si youtube,plus vizite regulate de un dermatolog( fosta colega de serie:))-mi am format un ritual de ingrijire,citesc cu mare atentie toate etichetele si am invatat sa descifrez listele de ingrediente-nu ma dau in vant dupa produse intens mediatizate, sau la moda-vezi produse Paula's choice despre care vorbeste toata blogosfera si ,dupa ce am incercat cateva-pot spune cu mana pe inima, ca niciunul nu mi a priit; mai am de schimbat cateceva la rutina mea;dar per total incep sa devin multumita-in plus am introdus in rutina mea uleiurile esentiale si sunt din ce in ce mai multumita de efectul lor;va tin la curent

    RăspundețiȘtergere

  7. Buna,
    In copilarie stiu ca mama avea o multime de carti despre ingrijirea corecta a tenului si tot ce inseamna mentinerea unui aspect exterior placut. In adolescenta am inceput sa am acces la ele.
    A fost prima persoana de la care am invatat ce trebuie sa fac pentru a fi mereu proaspata si foarte bine ingrijita.
    De la bai de aburi, tratamente naturiste, alimentatie corecta, creme alese cu grija. Mai ales ca am un ten foarte sensibil si intotdeauna am incercat sa ma feresc de tot ce inseamna parfum in exces prezent in creme,coloranti, alcool in lotiunile astringente.

    RăspundețiȘtergere
  8. Va multumesc tuturor pentru participare. Mi-au placut povestile voastre iar astazi, prin ancheta pe Facebook, cineva a hotarit cele trei castigatoare:

    Georgiana Zamfir, mih.aela si Laura Lara (2,5,7). Felicitari!

    Imi pare rau ca nu am avut mai multe premii dar va astept si la alte concursuri in viitor. Cu siguranta va va veni randul la premiu.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu