Cea mai buna exploatare a timpului

De asta se numeste superlativ relativ: pentru ca depinde de sistemul de referinta. Asa ca cea mai buna exploatare a timpului nu exista, ea depinde numai de noi...

Acum cateva zile am scris "a little nothing about birthdays". Cineva a citit asa ca unul dintre cele mai percutante mesaje de La multi ani din acest an a continut o melodie pe care o adaug mai jos: Decenni... Daca nu te bucuri de clipe, anii trec mai departe si, in timp ce acum privesti inspre ei cu nemultumire, mai tarziu te intrebi inevitabil "unde s-au dus?"

Mi-a placut tare mult. Nu pot sa spun ca de-a lungul anilor am avut o relatie dificila cu timpul insa mi se intampla ca, din cand in cand, sa o renegociez, sa prioritizez altceva. Remanierile astea periodice ma aduc uneori in fata unor mici momente de criza. E putin probabil sa te intorci pe calcaie de la est la vest si sa nu se roteasca macar un pic lumea din jurul tau.

Ma intreb: voi ce fel de relatie aveti cu timpul? ati construit o situatie constanta sau traiti si voi rasturnari de situatie?

Intre timp ascultati melodia si meditati la lectia ei delicata. Multumesc pentru cadou!



Tradiscono i decenni, 
saranno gli anni fa. 
Il tempo li fà belli 
questi anni non li avrai, 
se no li perderai. 
Tradiscono i decenni, 
vedrai che ti vedrai.. 
nel taglio dei capelli, 
ahi.. 
quanti ne tagliai... 
Nel mentre la canzone, 
l'estate è bella assai. 
Nel mentre la canzone 
e Tu scontenta stai 
prestata agli anni tuoi. 
Poi, 
dopo penserai, 
quel certo sole dov'è mai?? 
Negli anni, anni tuoi 
che vivi dopo 
in penombra, 
sfogliando foto, 
riguardando un film? 
Questi anni ormai finiti, 
che non c'è vita più. 

Comentarii